logo
دوره 6، شماره 19 - ( زمستان 1402 )                   جلد 6 شماره 19 صفحات 1148-1135 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

yazdanpanah S, zandilak T. Investigating the Physicochemical and Microbial Properties of Ice Cream Produced from the Fruit Extract of Rosa Canina L. J Altern Vet Med 2023; 6 (19) :1135-1148
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-143-fa.html
یزدان پناه صدیقه، زندی لک طاهره. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و میکروبی بستنی تولید شده از عصاره میوه نسترن کوهی (Rosa Canina L). مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1402; 6 (19) :1135-1148

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-143-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، yazdanpanah2004@gmail.com
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
چکیده:   (77 مشاهده)
زمینه و هدف: خانواده رزها یکی از مهمترین گیاهان زینتی در جهان می‌باشد. تعدادی از گونه‌های وحشی رز که به نسترن معروف می‌باشند در نقاط مختلف ایران پراکنده‌اند. نسترن کوهی از گیاهان دارویی ارزشمندی است که مردم اکثر سرزمین‌ها از میوه‌های این گیاه برای درمان بعضی از بیماری‌ها استفاده می‌کنند. این میوه حاوی فلاونوئید، اسانس، پکتین، کاروتنوئید، پلی‌فنل و وانیلین می‌باشد. الیاف داخلی آن ضد انگل، مخصوصا در مورد کرم آسکاریس است. در خصوص دستگاه گوارش برای اسهال، اسهال خونی و تقویت معده مفید بوده و خستگی، ضعف عمومی و کمبود ویتامین ث در کودکان را برطرف می کند. با توجه به اینکه بستنی، یکی از پرمصرف ترین دسرها در جهان و ایران است لذا نوع و مقدار ترکیبات آن می‌تواند برای بسیاری از مصرف‌کنندگان مهم باشد.
مواد و روش ‏ها: نمونه‌های بستنی میوه‌ای با عصاره میوه نسترن در 2 سطح 5% و 15% تولید شد و سپس آزمون‌های فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‏ ها: با افزودن عصاره اسیدیته به طور معنی‌داری افزایش یافت. افزایش حجم، وزن مخصوص و pH به طور معنی‌داری کاهش یافت. ماده خشک بین تیمارهای مختلف تفاوت معنی‌داری نداشت. تعداد میکروارگانیسم‌ها در بستنی تولید شده از نسترن به طور معنی‌داری کمتر از نمونه شاهد بود.
نتیجه‌ گیری: بر اساس نتایج حاصل از آزمون‌های بررسی شده، سطح 5% از جهات مختلف به عنوان بهترین سطح انتخاب گردید.
 
متن کامل [PDF 1366 kb]   (37 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم و صنایع غذایی
دریافت: 1402/5/6 | پذیرش: 1402/9/21 | انتشار: 1402/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.