Khoshvaghti A, Honari S. The effect of vitamin E and selenium on treatment process, serum malondialdehyde and vitamin D levels of cows with mastitis. J Altern Vet Med 2020; 3 (7) :358-365
URL:
http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-21-fa.html
خوشوقتی آمنه، هنری سریرا. بررسی تاثیر ویتامین E و سلنیوم بر روند درمانی گاوهای مبتلا به ورم پستان و میزان مالون دی آلدهید و ویتامین D سرم. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1399; 3 (7) :358-365
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-21-fa.html
1- گروه علوم بالینی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، akhoshvagti2004@gmail.com
2- دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون ،دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
چکیده: (534 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ویتامین E و سلنیوم بر روند درمانی گاوهای مبتلا به ورم پستان و میزان مالون دی آلدهید (MDA) و ویتامین D سرم بود. در این تحقیق سه گروه مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: گروه اول گروه شاهد که به ورم پستان بالینی و دیگر بیماری های التهابی مبتلا نبودند، گروه دوم گاوهای مبتلا به ورم پستان بالینی که تحت درمان روتین قرار گرفتند (تجربی 1) و گروه سوم مبتلایان به ورم پستان بالینی که همراه با درمان روتین، تحت درمان با ویتامین ای و سلنیوم (تجربی2) قرار گرفتند. نمونه های خون در دو زمان تشخیص بیماری و بهبودی اخذ شد. ویتامین دی به روش کروماتوگرافی و MDA به روش الایزا اندازه گیری شد.
یافته ها: یافته های حاصل از این تحقیق نشان داد که در زمان تشخیص بیماری میانگین میزان ویتامین D سرم در هر دو گروه بیمار (تجربی 1و2) به طور معنی داری کمتر از گاوهای سالم و میزان MDA در هر دو گروه تجربی به طور معنی داری بیشتر از گاوهای سالم است. همجنین مشخص شد، در زمان بهبودی در هر دو گروه گاوهای درمان شده با ویتامینE و سلنیوم ، میزان ویتامین D افزایش و میزان MDA کاهش می یابد. یافته نشان داد که مصرف ویتامین E و سلنیوم با ممانعت از مصرف ویتامین D باعث افزایش قابل توجه این ویتامین و کاهش میزان MDA سرم خون گاوهای گروه تجربی 2 می شود، بطوری که بین میانگین میزان این پارامترها در این گروه در زمان تشخیص و بهبودی اختلاف آماری معنی دار مشاهده شد.
نتیجه گیری: نتیجه این که مصرف ویتامین E و سلنیوم با افزایش سطح ویتامین D وکاهش MDA سرم میتواند سبب افزایش مقاومت حیوان در زمان بهبودی و پیشگیری از مزمن شدن بیماری شود، گرچه که در ظاهر در سرعت بهبودی تفاوتی مشاهده نشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیماریهای درونی دام بزرگ دریافت: 1399/6/20 | پذیرش: 1399/9/1 | انتشار: 1399/10/1