Ansari G, Baserisalehi M. Isolation and molecular Identification of Streptococcus mutans and evaluation of the antimicrobial effect of some herbal plant extracts on them. J Altern Vet Med 2020; 3 (7) :366-376
URL:
http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-22-fa.html
1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، majidbaserisalehi682@gmail.com
چکیده: (326 مشاهده)
زمینه و هدف: با افزایش مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها در اثر استفاده بیش از حد آنها، یافتن داروهای جایگزین با خواص آنتی باکتریال با کمترین عوارض جانبی ضروری به نظر می رسد. امروزه گیاهان دارویی به عنوان داروی جدید جهت کاهش مقاومت باکتری ها مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی مولکولی مهمترین عامل پوسیدگی دندان استرپتوکوکوس میوتانس و ارزیابی اثر ضد میکروبی برخی گیا هان دارویی بر روی جدایه ها می باشد.
مواد و روش ها: برای انجام این تحقیق 50 نمونه از دهان افراد معمولی جمع آوری شد و بر روی محیط کشت نوترینت آگار کشت داده شد. علاوه بر این، 27 گیاه دارویی خریداری شد و عصاره آبی و هیدروالکلی آنها تهیه گردید. سپس اثرات ضد میکروبی عصاره آبی و هیدروالکلی گیاهان دارویی بر روی جدایه های میکروبی دهان بررسی شد. در ادامه این روندکمترین غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) و کمترین غلظت کشنده (MBC) و واحد آربیتوری گیاهان موثر تعیین گردید.
یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که استرپتوکوکوس ها فلور نرمال غالب دهان بودند و میزان استرپتوکوکوس میوتانس در جدایه ها زیاد بودند. یافته های این تحقیق نشان داده که گیاه مازو دارای خاصیت ضد میکروبی بر علیه فلور نرمال دهان بخصوص استرپتوکوکوس میوتانس می باشد. به گونه ایی که کمترین MIC، MBC و واحد آربیتوری برای این گیاه دارویی ثبت گردید.
نتیجه گیری: بنابراین یافته های این تحقیق نشان داد که استفاده از عصاره گیاه مازو می تواند باعث کاهش عفونت دهان و دندان گردد. گرچه این یافته نیاز به تحقیق بیشتر دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1399/7/1 | پذیرش: 1399/9/15 | انتشار: 1399/10/1