logo
دوره 3، شماره 7 - ( زمستان 1399 )                   جلد 3 شماره 7 صفحات 430-414 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirvani Borazjani F, Yazdanpanah S. New methods of preserving chicken meat. J Altern Vet Med 2020; 3 (7) :414-430
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-26-fa.html
شیروانی برازجانی فاطمه، یزدان پناه صدیقه. روش های نوین نگهداری گوشت مرغ. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1399; 3 (7) :414-430

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-26-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، yazdanpanah2004@gmail.com
چکیده:   (407 مشاهده)
اصول نگهداری مواد غذایی یعنی انجام فرآیند هایی که ماده غذایی را در مقابل عوامل فسادزا محافظت می کند. مواد غذایی توسط عوامل بیولوژیکی، واکنش های شیمیایی وفیزیکی دچار فساد می شوند. بشر همواره برای جلوگیری از فساد مواد غذایی در حال تجربه و به کارگیری مجموع هایی از روش های نگهداری بوده است. بنابراین روش نگهداری ایده ال فرایندی است که با حداقل آسیب به ساختار ماده غذایی، میکروارگانیسم ها راغیرفعال ساخته و واکنش های تخریب کننده را متوقف سازد. گوشت مرغ  یکی از بخش های مهم رژیم  غذایی  مردم جهان بخصوص ایران است. گوشت مرغ اسید های چرب ترانس ندارد در صورتی که گوشت گاو حدود 2-۵ درصد و گوشت گوسفند حدود ٨ درصد اسید های ترانس دارد که یکی از مزیت های  مهم گوشت سفید نسبت به گوشت قرمز می باشد. همچنین گوشت سفید یکی ازمنابع تامین  اسید های چرب امگا ٣ است.  نیاز بدن افراد بالغ به ویتامین B3 با مصرف روزانه ١٠٠ گرم و کودکان با ۵٠ گرم ازگوشت مرغ برطرف می شود گوشت مرغ با توجه به قیمت ارزانتر، کیفیت بالاتر والبته چربی اشباع کمتر، برای اقشار کم درآمد جامعه قابل استفاده است. به دلیل ماهیت بسیار فسادپذیری آن، شرایط و روش های بسیاری برای حفظ و نگهداری و کاهش احتمال فساد گوشت مرغ به کار گرفته می شود که امروزه روشهای نوین و مناسب بکار برده می شود. برای به حداقل رساندن آسیب وارده به مواد غذایی حین نگهداری تا مصرف، تکنیکهای بسته بندی مختلفی به بازار عرضه شده است که در این مقاله مروری به روش های نوین نگهداری گوشت پرداخته شده است.
متن کامل [PDF 562 kb]   (382 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1399/5/4 | پذیرش: 1399/9/16 | انتشار: 1399/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.