mehrabi E, Rahimi E. Evaluating the Effect of Ultraviolet Radiation on the Total Number of Microbes in Apple Juice, Grape Juice and Orange Juice at Different Times of Radiation. J Altern Vet Med 2022; 5 (12) :710-715
URL:
http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-93-fa.html
مهرابی احسان، رحیمی ابراهیم. ارزیابی اثر اشعه ماورای بنفش بر میزان شمارش کلی میکروب های آب سیب، آب انگور و آب پرتقال در زمان های مختلف تابش. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1401; 5 (12) :710-715
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-93-fa.html
1- دانش آموخته بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران ، ebrahimrahimi55@yahoo.com
چکیده: (116 مشاهده)
زمینه و هدف: آب میوه یکی از بهترین نوشیدنی هایی است که بخش عمدهای از نیازهای بدن به ویتامین ها را تامین نموده و منبعی مناسب برای جبران آب هدر رفته به حساب می آید، اما در صورت عدم رعایت استانداردهای بهداشتی به عنوان منابع بالقوه آلودگی به حساب می آید. هدف از این تحقیق، ارزیابی اثر اشعه ماورای بنفش بر بار میکروبی آب سیب، انگور و پرتقال در زمان های تابش است.
مواد و روش ها: 500 میلی لیتر آبمیوه شامل آب سیب، انگور و پرتقال طبیعی به صورت تصادفی از مراکز عرضه آبمیوه در شهرستان شهرکرد تهیه شد و سپس آب میوه ها جهت انجام آزمایش از دستگاه UV (ساخت شرکت پارس یووی مدل 1X) عبود داده شد. روش سنجش بار میکروبی مطابق با استاندارد 4207 سازمان ملی استاندارد ایران و با استفاده از روش سریال دایلوشن انجام گرفت و رقت های 4 و 3 لوله ای آماده شد. سپس در تیمارهای صفر، 30، 60 و 120 ثانیه ای مورد تابش قرار گرفتند. داده ها توسط نرم افزار SPSS مورد آنالیز آماری قرار گرفت و از روش آنوای یکطرفه برای ارزیابی داده ها استفاده گردید.
یافته ها: بر اساس آنالیز آماری داده ها مشخص شد که بیشترین میزان کشندگی مربوط به زمان 120 ثانیه ای در هر سه نوع آبمیوه بوده و رابطه معنی داری بین مدت زمان مورد تابش UV و کاهش بارمیکروبی در آبمیوه ها بوده است.
نتیجه گیری: با توجه آنالیزهای به دست آمده از تاثیر روش UV بر میزان کاهش بارمیکروبی آبمیوه ها، میتوان گفت که این روش چنانچه به صورت موثر به مایعات تابیده شود، میتواند تاثیر معنی داری بر کاهش آلودگی های باکتریایی داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
علوم و صنایع غذایی دریافت: 1400/12/10 | پذیرش: 1401/2/9 | انتشار: 1401/3/10