logo
دوره 5، شماره 12 - ( بهار 1401 )                   جلد 5 شماره 12 صفحات 715-710 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mehrabi E, Rahimi E. Evaluating the Effect of Ultraviolet Radiation on the Total Number of Microbes in Apple Juice, Grape Juice and Orange Juice at Different Times of Radiation. J Altern Vet Med 2022; 5 (12) :710-715
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-93-fa.html
مهرابی احسان، رحیمی ابراهیم. ارزیابی اثر اشعه ماورای بنفش بر میزان شمارش کلی میکروب های آب سیب، آب انگور و آب پرتقال در زمان های مختلف تابش. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1401; 5 (12) :710-715

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-93-fa.html


1- دانش آموخته بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران ، ebrahimrahimi55@yahoo.com
چکیده:   (116 مشاهده)
زمینه و هدف: آب­ میوه یکی از بهترین نوشیدنی­ هایی است که بخش عمده­ای از نیاز­های بدن به ویتامین ­ها را تامین نموده و منبعی مناسب برای جبران آب هدر­ رفته به حساب می ­آید، اما در صورت عدم رعایت استاندارد­های بهداشتی­ به عنوان منابع بالقوه آلودگی به حساب می­ آید. هدف از این تحقیق، ارزیابی اثر اشعه ماورای بنفش بر بار میکروبی آب سیب، انگور و پرتقال در زما­ن­ های تابش است.
مواد و روش ­ها: ­500 میلی­ لیتر آبمیوه شامل آب سیب، انگور و پرتقال طبیعی به صورت تصادفی از مراکز عرضه آب­میوه در شهرستان شهرکرد تهیه شد و سپس آب میوه­ ها جهت انجام آزمایش از دستگاه UV (ساخت شرکت پارس یووی مدل 1X) عبود داده شد. روش سنجش بار میکروبی مطابق با استاندارد­ 4207 سازمان ملی استاندارد ایران و با استفاده از روش سریال دایلوشن انجام گرفت و رقت ­های 4 و 3 لوله­ ای آماده شد. سپس در تیمارهای صفر، 30، 60 و 120 ثانیه ­ای مورد تابش قرار گرفتند. داده­ ها توسط نرم­ افزار SPSS مورد آنالیز آماری قرار گرفت و از روش آنوای یکطرفه برای ارزیابی داده­ ها استفاده گردید.
یافته­ ها: بر اساس آنالیز آماری داده­ ها مشخص شد که بیشترین میزان کشندگی مربوط به زمان 120 ثانیه­ ای در هر سه نوع آب­میوه بوده و رابطه معنی­ داری بین مدت زمان مورد تابش UV و کاهش بارمیکروبی در آب­میوه ­ها بوده است.
نتیجه­ گیری: با توجه آنالیزهای به دست آمده از تاثیر روش UV بر میزان کاهش بارمیکروبی آب­میوه ­ها، می­توان گفت که این روش چنانچه به صورت موثر به مایعات تابیده شود، می­تواند تاثیر معنی­ داری بر کاهش آلودگی­ های باکتریایی داشته باشد.
متن کامل [PDF 573 kb]   (32 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم و صنایع غذایی
دریافت: 1400/12/10 | پذیرش: 1401/2/9 | انتشار: 1401/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.