logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای جعفری

بیژن اکبرپور، اسماعیل جعفری،
دوره ۳، شماره ۷ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: آویشن شیرازی گیاهی بوته ای، پایا از خانواده نعناعیان است . غده تیروئید، یکی از بزرگ ترین غدد درون ریز بدن، با ترشح دو هورمون مهم و تحت تاثیر TSH اثر عمیقی در افزایش متابولیسم بدن دارد. آویشن شیرازی دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد عفونی کنندگی، ضد التهاب، ضد اسپاسم، ضد باکتریایی و کاهش دهنده فشارخون، قند خون و لیپیدهای بدن می باشد. در این تحقیق اثرات عصاره آویشن شیرازی بر سطح سرمی هورمون های محور هیپوفیز- تیروئید در موش نر بالغ  از نژاد ویستار بررسی شده است.
مواد و روشها: ۴۸ سر موش نر بالغ ویستار با میانگین وزنی۱۰± ۲۰۰  به ۶ گروه تقسیم شدند: گروه کنترل در طول آزمایش هیچ گونه حلال یا ماده خاصی دریافت نکردند. گروه شاهد دریافت کننده آب مقطر به میزان ۲/ میلی لیتر؛ و۴ گروه تجربی که روزانه به ترتیب  دوزهای ۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰ و ۴۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم عصاره گیاه را به مدت ۲۸ روز به صورت IV  دریافت کردند. در روز ۲۹ خونگیری انجام و سرم  نمونه ها جدا شد، سپس غلظت سرمی ، و TSH به روش رادیوایمونواسی اندازه گیری شدند.
یافته‏ ها: طبق نتایج حاصله سطح پلاسمایی در گروههای تجربی۴ و۳ سطح پلاسمایی  در گروههای تجربی۴و۳، همچنین سطح پلاسمایی TSH در گروه تجربی۴، نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری در سطح ۰۵/۰P نشان می دهند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه در حالت عادی با افزایش سطح و سطح  TSHخون طبق مکانیسم فیدبک منفی کاهش می یابد، افزایش سطح TSH در این تحقیق احتمالا به علت اثرات ترکیبات شیمیایی موجود در عصاره آویشن شیرازی بوده که باعث از بین رفتن اثرات  فیدبکی محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- تیروئید و یا مقاومت خود هیپوفیزدر کاهش ندادن TSH شده است. از عصاره آویشن شیرازی می توان پس از انجام تحقیقات تکمیلی در درمان کم کاری تیروئید استفاده نمود.
الهام جعفری، احمد مظفر، مهرداد شریعتی، آرش پایه دار،
دوره ۴، شماره ۸ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: موکلوبماید یک داروی ضد افسردگی است که در کبد متابولیزه می‏شود و به عنوان مهار کننده مونوآمین اکسیداز عمل می‌کند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر داروی موکلوبماید بر سطوح سرمی ترانس آمینازهای کبدی، پارامترهای بیوشیمیایی خون و تغییرات هیستوپاتولوژیک کبد در موش صحرایی نر بالغ انجام گردید.
مواد و روشها: ۴۰ موش صحرایی نر از نژاد ویستار در ۵ گروه ۸تایی تقسیم ‏بندی شدند. گروه کنترل هیچگونه تیماری دریافت نکرد، اما گروههای تجربی ۱، ۲ و ۳ به ترتیب دوزهای ۱۶۰، ۳۲۰ و ۶۴۰ میلی‏گرم بر کیلو‏گرم موکلوبماید را بصورت گاواژ دهانی به مدت ۲۸ روز دریافت نمودند. در انتهای مطالعه وزن بدن، وزن کبد، سطوح سرمی ترانس آمینازهای کبدی (ALT و AST) و پارامترهای بیوشیمیایی خون (ALP، پروتیین تام، آلبومین، بیلی روبین تام و مستقیم) اندازه‏ گیری شدند. همچنین، بافت کبد برای بررسی های هیستوپاتولوژیک خارج گردید.
یافته‏ ها: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که وزن بدن، وزن کبد و سطوح سرمی بیلی روبین تام و مستقیم در گروههای تجربی تفاوت معناداری با گروه کنترل نداشتند (۰/۰۵<p). سطوح سرمی ALT و AST در گروه تجربی ۱ تفاوت معناداری را با گروه کنترل نشان ندادند (۰/۰۵<p) اما در مقابل در گروههای تجربی ۲ و ۳ افزایش معنادار مشاهده گردید (۰/۰۵>p). سطوح سرمی پروتیین تام و آلبومین در گروه تجربی ۱ و ۲ تفاوت معناداری را با گروه کنترل نشان ندادند (۰/۰۵<p) اما در مقابل در گروههای تجربی ۳ کاهش معنادار مشاهده گردید (۰/۰۵>p). در هر ۳ گروه تجربی درجاتی از نکروز و تخریب بافت کبدی مشاهده گردید که در دوز حداکثر بیشترین نکروز و تخریب مشاهده گردید.
نتیجه ‏گیری: موکلوبماید باعث تغییر در سطوح سرمی ترانس آمینازهای کبدی، پارامترهای بیوشیمیایی خون و تخریب بافت کبد بویژه در دوز حداکثر (۶۴۰ میلی‏گرم بر کیلوگرم) در موشهای صحرایی نر می‏گردد.

سید مرتضی جعفری، دکتر محمدحسین مرحمتی زاده، دکتر آمنه خوشوقتی،
دوره ۴، شماره ۱۱ - ( زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه امنیت غذایی یکی از مسائل مهم دنیا می باشد وآلودگی مواد غذایی به فلزات سنگین یک خطر جدی برای کیفیت و امنیت مواد غذایی انسان و همچنین دام به شمار می رود. فلزات سنگین قابل تجزیه زیستی نیستند لذا می توانند وارد زنجیره غذایی شده و در ایجاد بیماری های کلیوی، عصبی، استخوانی و همچنین سرطان مشارکت کنند. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی میزان آلودگی بازیافت ضایعات حاصل از کشتارگاه های طیور  به سرب و کادمیوم در شهرستان شیراز بود.
مواد و روش ها: بدین منظور ۳۰ نمونه از ۶ کشتارگاه طیور شهر شیراز جمع آوری شد. هضم اسیدی نمونه‌ها مطابق با روش AOAC انجام شد. سپس غلظت سرب و کادمیوم مطابق با روش اسپکترومتری جذب اتمی کوره اندازه گیری شد. برای پردازش آماری نتایج نیز از نرم افزار SPSS استفاده گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که با توجه به استاندارد ملی ایران و معیارهای بین المللی (Codex)، میانگین غلظت سرب (۱/۱۵ میلی گرم در کیلوگرم) و کادمیوم (۰/۲۵>کادمیوم، میلی گرم در کیلوگرم) در نمونه های هر ۶ کشتارگاه طیور شهر شیراز در محدوده طبیعی قرار دارد و در هیچ یک از نمونه های مورد مطالعه بیشتر از حد مجاز نبود.
نتیجه گیری: با توجه به اثرات مخرب فلزات سنگین بر سلامت دام و انسان، پایش مستمر آلودگی به این فلزات در آلایشات دامی و خوراک دام و طیور توصیه می شود.

علیرضا یوسفی، نگین جعفری، سارا ورزندیان، الهام فقیهی شیرازی،
دوره ۵، شماره ۱۴ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: از دست رفتن انسجام پوست می توانند باعث ایجاد آسیب و بیماری برای یک شخص شود که منجر به ناتوانی جسمی و حتی مرگ گردد. بنابراین یکی از مهم ترین مشکلاتی که علم پزشکی با آن مواجه است. درمان زخم می باشد. هدف این مطالعه بررسی هیستوپاتولوژیک ترمیم زخم پوستی در رت های تر ویستار با پماد موضعی حاوی عصاره هیدروالکی  ۱۰ درصد پوست پسته بود.
مواد و روش ها: بیست موش صحرایی نر به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند (n=۱۰). یک زخم پوستی به شکل حلقوی به قطر ۲ سانتی رو بخش پشتی حیوانات ایجاد شد. گروه یک به عنوان گروه کنترل درنظر گرفته شد. گروه ۲ پماد هیدروالکلی آماده شده از عصاره خالص پوست پسته را دریافت کرد. ۲۴ ساعت بعد از ایجاد زخم درمان با پماد هیدروالکی ۱۰ درصد پوست پسته آغاز شد و تا روز ۲۱ ادامه پیدا کرد. و فرآیند ترمیم زخم  در روز های ۴، ۷، ۱۴ و ۲۱ ارزیابی گردید. حیوانات بیهوش شدند و نمونه های پوستی برداشته شدند. به علاوه مقدار بسته شدن زخم با استفاده از محاسبه مساحت زخم توسط آنالیز های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و t-test ارزیابی شد.
یافته ها: بر اساس نتایج عصاره هیدرالکی پوست پسته در ترمیم زخم موثر واقع شده و روند ترمیم زخم را تسریع می بخشد. نتایج ما نشان می دهد میانگین سایز زخم و تعداد سلول های التهابی در گروه های درمان کاهش پیدا کره است. اما تعداد فیبروسایت ها و فیبروبلاست ها تشکیل و نظم فیبر های کلاژن در گروه های درمان افزایش یافته بود.
نتیجه گیری: این مطالعه پشنهاد می کند که  درمان موضعی با عصاره هیدروالکلی ۱۰ درصد پوست پسته می تواند به عنوان درمان کلینیکال برای تسریع روند بهبود زخم ها استفاده گردد.


صفحه ۱ از ۱