logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای آبستنی

فواد سعدی،
دوره ۵، شماره ۱۲ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف از این مطالعه به دست آوردن اولین زمان تشخیص آبستنی و تصاویر حاصل از پیشرفت حاملگی در زمانهای مختلف در طول دوره حاملگی به وسیله اولتراسونوگرافی بود.
مواد و روش‏ ها: سونوگرافی دو بعدی از روز ۲۵ تا ۱۲۰ بارداری بصورت دو بار در هفته از روزهای ۲۵ تا ۶۵ و یک بار در هفته از روزهای ۶۵ تا ۱۲۰ بارداری بر روی ده گوسفند کردی انجام شد. تصاویر سونوگرافی با دستگاه سونوگرافی دو بعدی سونوسایت تیتان (ساخت کشور آمریکا) انجام گردید.
یافته‏ ها: ابتدا از همان روز ۲۵، آبستنی تشخیص داده شد. درادامه در روز ۳۹ تصاویر واضحی از مراحل آبستنی همانند تشخیص پرده آمنیوتیک و بند ناف مشاهده گردید. در روز ۷۵ از آبستنی اعضای داخلی جنین مانند قلب، کلیه، کبد و مثانه در تصاویر دیده شدند. در روز ۸۹ هم اسکروتوم در جنین نر مشاهده شد. در ادامه کار بین روزهای ۱۱۰ تا۱۲۰ جزئیات اندامهای داخلی جنین در تصاویر اولتراسوند مشاهده شد.
نتیجه‏ گیری: پروب ترانس رکتال جهت تشخیص آبستنی بهتر از پروب ترانس آبدومینال است. دقت تشخیص آبستنی با اولتراسونوگرافی دوبعدی ۱۰۰% بود. شکل جنین در تصاویر روزهای ۲۵ تا ۴۲ در هر بار سونوگرافی تغییر میکند و در روز ۴۲ آبستنی جنین به صورت کامل شناسایی می شود.

نوید اعرابی، محمد مهدی هادی پور،
دوره ۷، شماره ۲۰ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: افزایش ناباروری و کاهش میزان آبستنی دو مورد از چالش برانگیزترین مسائل در گاوهای شیری مدرن است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر گنادوتروپین کوریونی انسانی روز ۵ و تزریق فلونیکسین مگلومین در روزهای  ۱۴-۱۶ بعد از تلقیح بروی آبستنی درگاوهای شیری پرتولید در دو فصل سرد و گرم بود.
مواد و روش‏ ها: در این مطالعه تعداد ۵۵۷ راس گاو شیری انتخاب وبه طورتصادفی به چهار گروه در هر دو فصل سرد (تعداد ۳۹۶ گاو) و گرم  (تعداد ۱۸۱ گاو) تقسیم شدند.  شاخص گرما - رطوبت (۸۵-۹۲) نشان داد که گاو ها در فصل گرم تحت استرس گرمایی بودند. گروه یک: تزریق هورمون گنادوتروپین کوریونی انسانی روز ۵ بعد از تلقیح، گروه دو:  تزریق هورمون گنادوتروپین کوریونی انسانی روز پنچم و فلونیکسین مگلومین بین روزهای ۱۴-۱۶ بعد از تلقیح، گروه سوم: تزریق فلونیکسین روزهای بین ۱۴-۱۶ و گروه چهارم: گروه کنترل. جهت بررسی میزان پروژسترون در روزهای ۵ و ۱۲ بعد از تلقیح نمونه خون اخذ گردید، همچنین جهت بررسی تعداد جسم زرد، اندازه گیری اقطار جسم زرد در روزهای ۵ و ۱۲ و آبستنی  در روز ۲۸-۳۰ بعد از تلقیح سونوگرافی انجام شد.
یافته‏ ها: نتایج نشان داد که میزان پروژسترون در گروه های یک و دو بیشتر از دو گروه دیگر در فصل سرد بود ( ۱۳ و ۱۲/۷؛ p=۰,۰۰۱) در صورتیکه تفاوت معنی داری در بین گروه ها در فصل گرم مشاهده نشد (۱۱ و ۱۰/۴؛ p=۰.۷). اجسام زرد تشکیل شده بعد از تزریق کوریونیک انسانی دردو گروه ۲  (۱/۶۸) و ۳ (۱/۷۰) بیشتر از دوگروه دیگر (۱/۳ و ۱/۱) به ترتیب در فصل سرد بود ( p=۰.۰۰۰۱)، این اختلاف در بین گروه ها در فصل گرم مشاهده نشد. همچنین اختلاف معنی داری در بین گروه ها در فصل گرم از لحاظ آبستنی مشاهده نشد ولی در فصل سرد تغییرات معنی دار بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه استفاده از فلونیکسین مگلومین تاثیری در بهبود باروی در دو فصل سرد و گرم نداشت ولی تزریق گنادوتروپین کوریونی انسانی روز ۵ بعد از تلقیح توانست تعداد جسم زرد و میزان پروژسترون و همچنین میزان آبستنی را در فصل سرد افزایش دهد ولی درفصل گرم هیچ تاثیری مشاهده نشد.

فواد سعدی، صلاح الدین خدامرادی،
دوره ۷، شماره ۲۲ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف از این مطالعه به دست آوردن اولین زمان تشخیص آبستنی و تصاویر حاصل از پیشرفت حاملگی در  زمانهای مختلف در طول دوره حاملگی به وسیله اولتراسونوگرافی بود.
مواد و روش‏ ها: این مطالعه به وسیله اولتراسونوگرافی دو بعدی از روز ۲۵ تا ۱۲۰ آبستنی در ۱۰ راس گوسفند شین باش انجام گردید که از روز ۲۵ تا ۶۵ آبستنی به صورت دو بار در هفته و از روز ۶۵ تا ۱۲۰ به صورت یک بار در هفته انجام گردید. این بررسی به وسیله دستگاه اولتراسونوگرافی دوبعدی به نام سونو سایت تیتان آمریکا انجام گردید.
یافته‏ ها: از روز ۲۵ آبستنی تشخیص داده شد. سپس در روز ۳۷ تصاویر مناسبی مانند پرده آمینیوتیک و بند ناف مشاهده شد. در ادامه در روز ۷۶ حاملگی تصاویر اعضای داخلی جنین ماندد قلب،کلیه،کبد و مثانه رویت گردید. در روز ۸۵ تصویر اسکروتوم جنین نر مشاهده گردید. سپس در روزهای ۱۰۹ تا ۱۱۸ جزئیات اندام های داخلی جنین رویت گردید.
نتیجه‏ گیری: پروب ترانس رکتال جهت تشخیص آبستنی عملکرد بهتری نسبت به پروب ترانس آبدومینال دارد. دقت تشخیص آبستنی با اولتراسونوگرافی دوبعدی ۱۰۰% بود. شکل جنین در تصاویر روزهای ۲۵ تا ۴۱ در هر بار سونوگرافی تغییر می کند و در روز ۴۱ آبستنی جنین به صورت کامل شناسایی می شود.


صفحه ۱ از ۱