logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای جوجه های گوشتی

امیراشکان مهجور، محمدمهدی هادی پور،
دوره ۳، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده

این مطالعه به منظور شناسایی ضایعات پاتولولوژیک آسیت در مرغ های گوشتی در شهرستان کازرون انجام شد. یه این منظور یک صد مرغ گوشتی از ده گله مختلف که علاثم بالینی آسیت را نشان می دادند جدا شده و با مرغ های گوشتی بدون علایم آسیت از همان گله مورد مقایسه قرار گرفتند. میزان بالای مایع در محوطه شکمی به همراه بزرگ شدن بطن راست قلب و همچنین تورم کلیه و کبد در هنگام کالبد گشایی در مبتلایان به آسیت مشاهده شد. ضایعات بارز در دید میکروسکوپی احتقان و ادم در کبد، احتقان و ادم همراه با آتلکتازی و اتساع برونشها و وجود توده های غضروفی و استخوانی در ریه بود.موارد دیگر میکروسکوپی مشاهده شده شامل نفوذ سلولهای تک هسته ای در طحال و وجود نکروز، احتقان و نفوذ سلول های تک هسته ای در روده بود.

فاطمه رمضانی نوروزانی،
دوره ۴، شماره ۸ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف از تولید جوجه های گوشتی، ایجاد گوشت بیشتر بدون در نظر گرفتن وضعیت سیستم قلبی عروقی می باشد. این ناهماهنگی بین عملکرد قلب و ریه ها با نیازهای فیزیولوژیکی برخی از اندام های دیگر، این جوجه ها را مستعد نارسایی قلبی عروقی و سندرم مرگ ناگهانی می کند. در تحقیق حاضر، آئورت در جوجه های گوشتی و تخم گذار مورد مطالعه قرار گرفت.
مواد و روشها: نمونه ها از آئورت پایین رونده جدا شده و پس از تهیه اسلاید های بافتی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین، قطر لومن و ضخامت لایه داخلی، میانی و خارجی اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ‏ها: نتایج نشان داد که در هر دو نژاد، لایه میانی ضخیم ترین لایه را تشکیل می دهد و ضخامت  این لایه از روز ۴۰ به بعد کاهش پیدا می کند. در روز ۴۰، جوجه های گوشتی نسبت به جوجه های تخم گذار وزن بیشتری را نشان دادند و این افزایش وزن بسیار سریع اتفاق افتاد، در حالی که رشد عروق، ضخامت لایه ها و قطر آئورت در هر دو نژاد تقریبا برابر بود.
نتیجه‏ گیری: بنابراین می توان نتیجه گرفت که با رشد سریع جوجه های گوشتی، پرندگانی با دستگاه تنفسی و قلبی عروقی کوچکتر شکل می گیرند که می تواند آنها را بیماری های قلبی عروقی مستعد کند.

فاطمه اصغرنژاد، سید رضا هاشمی، سعید حسنی، شریف رستمی،
دوره ۶، شماره ۱۸ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: تاثیر تنش گرمایی خارجی بر ژن‌های استرس اکسیداتیو در کبد و روده جوجه‌های گوشتی تغذیه‌شده با نانوذرات نقره پوشش‌ داده‌ شده روی زئولیت و اسید آلی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: در قالب طرح کاملاً تصادفی ۴۵۰ قطعه جوجه کاب یک روزه در ۵ تیمار و ۶ تکرار تقسیم شدند؛ در هر واحد آزمایشی ۱۵ قطعه قرار گرفت و به مدت ۴۲ روز در شرایط پرورش یکسان نگهداری شدند. ۱) رژیم های کنترل یا پایه، ۲) جیره پایه با ۱% زئولیت، ۳) جیره پایه مکمل با ۰/۵% کلینوپتیلولیت پوشش داده شده با ۰/۱% نانو نقره،  ۴) یک جیره پایه با ۰/۱۵% اسید آلی و ۵) جیره پایه با ۱% زئولیت پوشیده شده در ۰/۵% نانو نقره و ۰/۱۵٪ اسید آلی. استرس گرمایی (دمای ۱±۳۴ درجه سانتیگراد به مدت ۶ ساعت در روز) از روز ۳۵ تا ۴۲ ارائه شد. در روز ۴۲، نمونه­های کبد و روده گرفته شد و بیان ژن آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و کاتالاز (CAT) مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: بیان نسبی ژن SOD کبدی در گروه‌های تیمار شده در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنی‌داری نداشت (۰۵/۰P) کاهش نشان دادند. در گروه های تیمار شده با زئولیت پوشش داده شده با نانو نقره و اسید آلی، بیان نسبی ژن CAT در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت، در حالی که در گروه تیمار شده با جیره پایه افزایش یافت.
نتیجه گیری: روده دارای سطوح بالاتری از فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در مقایسه با کبد است. همچنین، برای افزایش راندمان رشد ترجیح داده می شود که از ترکیب نانوذرات نقره همراه با اسیدهای آلی استفاده شود


صفحه ۱ از ۱