logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای حساسیت

امیر صمدی، سیامک علیزاده،
دوره ۵، شماره ۱۲ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: تروما می‌تواند نافذ و یا غیر نافذ باشد و در هر دو نوع ممکن است باعث آسیب اندام‌های درونی حفره شکمی شود. هدف از این مطالعه تعیین صدمات احتمالی امعاء و احشای شکم به دنبال ترومای مکانیکی با استفاده از اولتراسونوگرافی می‌باشد تا بتوان گربه‌هایی که دچار صدمات شکمی شدید شده‌اند و نیاز به به عمل جراحی فوری دارند را مشخص کرد.
مواد و روش‌ ها: این مطالعه مقطعی گذشته نگر بر روی ۲۲ گربه‌ی مبتلا به آسیب‌های شکمی ناشی از ترومای مکانیکی انجام شد. نتایج معاینات بالینی، اولتراسونوگرافی و لاپاراتومی (در صورت انجام) و تشخیص نهایی بیمار ثبت گردیده و بدین ترتیب در ادامه نتایج مثبت و منفی اولتراسونوگرافی با نتایج لاپاراتومی و سیر بالینی بیمار مطابقت داده ‌شد.
 یافته ها: در این مطالعه نتیجه اولتراسونوگرافی در ۱۴ گربه (۶۳/۶%) منفی و بدون ضایعه گزارش شد و در ۸ گربه (۳۶/۴%)  مثبت گزارش شد که از این تعداد اخیر در ۶ مورد (۷۵%) مایع آزاد شکم، در ۲ مورد (۲۵%) ضایعه طحالی، در۱ مورد (۱۲/۵%) ضایعه کلیوی، در ۱ مورد (۱۲/۵%) ضایعه روده‌ای و در ۲ مورد (۲۵%) ضایعه کبدی گزارش گردید. بنابراین شایع‌ترین گزارش اولتراسونوگرافی، تجمع مایع آزاد در شکم بود. از ۲۲ بیمار مورد مطالعه، ۶ مورد (۳/۲۷%) لاپاراتومی شدند که نتیجه لاپاراتومی در ۵ مورد (۸۳/۳%) مثبت و در ۱ مورد (۱۶/۷%) منفی بود. در ۲ گربه (۹/۱%) نتیجه اولتراسونوگرافی منفی کاذب بوده و در یک گربه (۴/۵۴%) مثبت کاذب بود. در این بررسی میزان حساسیت اولتراسونوگرافی ۸۶/۶۷ درصد و ویژگی آن ۸۵/۷۱ درصد بود.
نتیجه‌ گیری‌: به طور کلی نتایج این مطالعه نشان دهنده نقش مهم و با ارزش اولتراسونوگرافی به عنوان یک روش‌ تشخیصی اولیه به منظور تعیین و تشخیص مایع آزاد داخل شکمی و صدمات امعاء و احشاء در تروماهای محوطه بطنی می‌باشد.


صفحه ۱ از ۱