logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای لوامیزول

یعقوب فیروزی وند،
دوره ۶، شماره ۱۸ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: دیکتیوکولوس فیلاریا کرم نخی شکل است که در مجاری ریوی گوسفند و بز زندگی می‌کند و می‌تواند منجر به ذات الریه شود. در آبان ماه سال ۱۴۰۱ گزارشی از لاغری، بی اشتهایی و ضعف همراه با سرفه‌های مکرر در یک گله ۱۴۵ رأسی گوسفند (شامل ۳۰ گوسفند نر و ۱۱۵ گوسفند ماده) واقع در شهرستان میانه (استان آذربایجان شرقی) به کلینیک دامپزشکی بخش خصوصی داده شد.
مواد و روش‌ها: در حین کالبد گشایی دو رأس از گوسفندان تلف شده و با انجام برش بر روی مجاری هوایی و بافت ریه، تعداد زیادی کرم به رنگ سفید شیری، در بین ترشحات خون آلود مجاری ریوی مشاهده گردید و مجاری کوچکتر به دلیل ارتشاح سلولی، ملتهب و پر از ترشحات خون آلود بودند. کرمهای جدا شده در الکل ۷۰ درصد قرارداده شدند و در آزمایشگاه، از نظر ریخت شناسی بوسیله میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند.
یافته‌ها: کرمهای جدا شده از نظر مورفولوژی، دیکتیوکولوس فیلاریا تشخیص داده شدند. طول کرم‌های نر ۶/۸– ۵/۴ سانتی‌متر و طول کرم‌های ماده ۸/۴-۷/۵ سانتی‌متر بود. رحم کرم ماده پر از تخم‌های حاوی نوزاد تقریباً به اندازه ۱۱۰-۹۹ میکرون در ۶۵-۵۲ میکرون بودند. گوسفندان آلوده با استفاده از داروی لوامیزول با دوز ۷/۵ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن دام و بصورت خوراکی مورد درمان قرار گرفتند.
نتیجه‌ گیری: بررسی حاضر، اولین گزارش آلودگی و تلفات گوسفندان در اثر دیکتیوکولوس فیلاریا در استان آذربایجان شرقی می‌باشد. درمان‌های ضد انگلی منظم و استراتژیک باید با استفاده از داروهای ضد انگلی وسیع الطیف در نشخوارکنندگان کوچک انجام شود.


صفحه ۱ از ۱