logo
دوره 5، شماره 14 - ( پاییز 1401 )                   جلد 5 شماره 14 صفحات 816-808 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mansouri H, Ahani S, Alizadeh S. Radiographic Evaluation of Osteogenesis Time in the Wing Bones of Myna (Acridotheres tristis). J Altern Vet Med 2022; 5 (14) :808-816
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-102-fa.html
منصوری هاشم، آهنی سامان، علیزاده سیامک. ارزیابی زمان استئوژنز استخوان‌های بال مینا (Acridotheres tristis) با روش رادیوگرافی. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1401; 5 (14) :808-816

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-102-fa.html


1- دانش آموخته دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
2- دانش آموخته دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
3- گروه علوم بالینی، دانشکده دامپزشکی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران ، s_alizadeh01@yahoo.com
چکیده:   (169 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی زمان استئوژنز و توسعه استخوان‌های کمربند سینه‌ای، بال و مراکز استخوان‌سازی این نواحی در زمان پس از هچینگ در مینای معمولی (Acridotheres tristis) با استفاده از روش رادیوگرافی بود.
مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی بر روی مینا پس از جوجه ریزی انجام شد. 14 مینا (7 نر و 7 ماده) در شرایط همسان و استاندارد پرورش یافتند و هر 7 روز یکبار تا 90 روزگی رادیوگرافی از استخوان‌های بال انجام شد. تکنیک به کار رفته شامل تهیه کلیشه‌های رادیوگرافی با فیلم نرمال رادیوگرافی بود.
یافته‌ها: تمایز اسکلت بال در مینا با ظاهر شدن مراکزی از غضروف‌های نابالغ در دیافیز استخوان بازو، زندزیرین و زندزیرین در پایان هفته اول و نیز نواحی مچ دست در شروع هفته سوم آغاز گردید. توالی رشد در استخوان بازو، زندزیرین، زندزیرین، مچ دست، قلم‌های دست و انگشتان در طی مراحل مختلفی دیده ‌شد. حداکثر رشد به میزان فعالیت غضروفی و مراحل استخوانی شدن مرتبط بود. استخوان بازو ارتباط رشد خود را با طول تمام بال و اسکلت بال ثابت نگاه می‌دارد اگرچه از پایان هفته سوم میزان رشد آن تقلیل یافت. در نمونه‌های بالغ فرمول بندهای انگشتان ناحیه حرکتی قدامی به طور معمول 2:2:1 بود اما گاهاً نیز به فرمول 1:2:1 کاهش می‌یافت.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه زمان استئوژنز استخوان‌های بال مینا در روز 70 بعد از هچینگ اتفاق می‌افتد و مغایرت‌های فراوانی که در گذشته در مورد این پرنده ذکر شده بوده را می‌توان مورد ارزیابی و مقایسه قرار داد همچنین در رابطه با زمان استئوژنز تفاوت معنی‌داری در بین پرنده‌های مینای نر و ماده مشاهده نشد.
متن کامل [PDF 1290 kb]   (82 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: رادیولوژی
دریافت: 1401/6/26 | پذیرش: 1401/8/13 | انتشار: 1401/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.