logo
دوره 5، شماره 14 - ( پاییز 1401 )                   جلد 5 شماره 14 صفحات 852-844 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarei P, Shafiei E, Ayatollahi G, Zarei P, Raeisossadat S M A, Salehi A. Investigating the Effect of Ohmic Heating, Conventional Heating, and Cold Plasma on Inactivation of Raw Milk Microorganisms. J Altern Vet Med 2022; 5 (14) :844-852
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-106-fa.html
زارعی پوریا، شفیعی الهام، آیت الهی غزال، زارعی پدرام، رئیس السادات سید محمد علی، صالحی علیرضا. بررسی اثر گرمایش اهمی، گرمایش معمولی و پلاسمای سرد بر غیر فعال سازی میکروارگانیسم های شیر خام. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1401; 5 (14) :844-852

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-106-fa.html


1- دانشجو، گروه علوم غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، Pouriazarei95@gmail.com
2- دانشجو، گروه علوم غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
3- دانشجوی فارغ التحصیل، گروه دامپزشکی و علوم زیست پزشکی، کالج کشاورزی، دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، استیت کالج، ایالات متحده آمریکا
چکیده:   (134 مشاهده)
شیر به عنوان یک منبع غذایی کامل حاوی مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است. با این حال، شیر خام دارای میکروارگانیسم‌های زیادی است که می‌توانند طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کنند، بنابراین استرلیزاسیون یکی از مراحل مهم در صنعت لبنیات است که باید برای به دست آوردن یک محصول سالم که ارزش غذایی اولیه خود را حفظ می‌کند، توجه کافی به آن شود. مطالعه ی حاضر یک مطالعه مروری با هدف بررسی روش‌های حرارتی مختلف از جمله گرمایش معمولی (CH) و گرمایش اهمی (OH) و روش‌های جدید غیر حرارتی مانند پلاسمای سرد (CP) بر غیرفعال‌سازی میکروارگانیسم‌های شیر خام است و میزان اثربخشی این روش ها باهم مقایسه شده است. این مقاله شامل مروری بر 13 مطالعه تجربی است که 5 مطالعه به بررسی میزان غیرفعال‌سازی OH و CH بر روی استافیلوکوک ترمافیلوس، لیستریا مونوسیتوژنز، اشریشیا کلی، سالمونلا تیفی موریوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس می پردازد و 8 مطالعه تجربی دیگر به بررسی میزان غیرفعال‌سازی با روش CP به عنوان یک روش جایگزین غیرحرارتی که اثر تخریبی کمتری بر روی غذاها در غیر فعالسازی استافیلوکوکوس اورئوس، انتروکوکوس فکالیس و به طور کلی میکروارگانیسم ها دارد، می پردازد. با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله می توان نتیجه گرفت که OH با حفظ مواد مغذی توانایی تولید محصولات ایمن را دارد و در عین حال به کیفیت محصولات آسیبی نمی رساند. مقدار بار میکروبی شیر با استفاده از روش OH بسیار کمتر از روش CH بوده و همچنین زمان و انرژی کمتری برای رسیدن به حالت استریل شده شیر مورد نیاز است زیرا انرژی و زمان مورد نیاز برای OH  نسبت به CH به ترتیب 72% و 19% کمتر است. همچنین CP با تأثیر بر تولید بیوفیلمی که توسط میکروارگانیسم ها به ویژه در استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوکوس فکالیس تولید میشود، بار میکروبی غذا را کاهش می دهد و با افزایش زمان تابش CP بر روی جدایه های باکتری، کاهش قابل توجهی در سرعت رشد باکتری ها مشاهده می شود.
متن کامل [PDF 1325 kb]   (111 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: علوم و صنایع غذایی
دریافت: 1401/7/10 | پذیرش: 1401/8/28 | انتشار: 1401/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.