logo
دوره 5، شماره 13 - ( تابستان 1401 )                   جلد 5 شماره 13 صفحات 766-758 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bayat A, Rahimi E, Vahed dehkordi N. Investigation of Contamination with Escherichia Coli and Salmonella in Ice Cream and Traditional Carrot Juice of Shahriar City, Tehran. J Altern Vet Med 2022; 5 (13) :758-766
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-108-fa.html
بیات علیرضا، رحیمی ابراهیم، واحد دهکردی نجمه. بررسی آلودگی به اشرشیاکلای و سالمونلا در بستنی و آب‌ هویج‌های سنتی شهرستان شهریار، تهران. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1401; 5 (13) :758-766

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-108-fa.html


1- دانش آموخته بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد شهرکرد، شهرکرد ایران
2- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران ، ebrahimrahimi55@yahoo.com
3- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده:   (120 مشاهده)
زمینه و هدف: آبمیوه و بستنی یکی از رایج­ترین نوشیدنی­ ها و دسرهای مورد علاقه مردم دنیا است و با توجه ‌به داشتن تمامی ریزمغذی­ ها، املاح و ویتامین ها بخش قابل‌توجهی از نیاز بدن را تامین نموده و یک منبع مناسب برای جبران آب از دست ‌رفته بدن توسط گرما یا فعالیت­ های ورزشی است و محبوبیت بسیاری در بین کودکان و نوجوانان دارند. اما با این حال آلودگی این فرآورده­ ها می­تواند مخاطراتی را بوجود بیاورد؛ لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان آلودگی به اشرشیاکلای و سالمونلا در آب­ هویج و بستنی سنتی عرضه در شهرستان شهریار بود.
مواد و روش­ ها: در این بررسی تعداد 200 نمونه آبمیوه و بستنی سنتی در مراکز عرضه شده این محصولات به طور تصادفی جمع آوری و به آزمایشگاه تخصصی بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی انتقال داده شد و طبق آزمون­ های استاندارد جهت جستجوی میکروارگانیسم­ های هدف اقدام شد. در این مطالعه از آزمون آماری کای اسکوئر و از نرم افزار SPSS نسخه 26 استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که میزان آلودگی به اشرشیاکلای و سالمونلا در آب­ هویج به ترتیب 11 و 38 درصد و بستنی­های سنتی به ترتیب 7 و 16 درصد بود.
نتیجه­ گیری: با توجه به  میزان آلودگی به دست آمده از این تحقیق، احتمالا علت آلودگی، استفاده از مواد اولیه با بار میکروبی بالا و همچنین عدم رعایت بهداشت فردی کارکنان بوده است.
متن کامل [PDF 1329 kb]   (49 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/4/17 | پذیرش: 1401/5/16 | انتشار: 1401/6/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.