Azad A, Shakerian A. Evaluation of Staphylococcus Aureus, Escherichia Coli, and Salmonella Contamination in Sausages and Bologna Sold in Tehran City, Iran. J Altern Vet Med 2023; 6 (16) :962-970
URL:
http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-118-fa.html
آزاد آرمین، شاکریان امیر. ارزیابی آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و سالمونلا در سوسیس و کالباسهای عرضه شده در شهرستان تهران، ایران. مجله طب دامپزشکی جایگزین. ۱۴۰۲; ۶ (۱۶) :۹۶۲-۹۷۰
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-۱-۱۱۸-fa.html
۱- دانش آموخته بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
۲- گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، amshakerian@yahoo.com
چکیده: (۱۷۵ مشاهده)
زمینه و هدف: سوسیس و کالباس جزو فرآوردههای حرارت دیده محسوب می شوند که پایه و اساس ترکیبات شیمیایی آنها گوشت قرمز و مرغ میباشد. این فرآورده ها جزو غذاهای آماده مصرف (Ready-to-Eat; RTE) محسوب می شوند و به دلیل اینکه در برخی از آنها خمیر مرغ یا خمیر گوشت به کار می رود به مراتب مستعد آلودگی های باکتریایی هستند، لذا هدف از مطالعه حاضر ارزیابی آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و سالمونلا در سوسیس و کالباس های عرضه شده در شهرستان تهران بود.
مواد و روش ها: تعداد 100 نمونه شامل 50 نمونه سوسیس و 50 نمونه کالباس گوشتی را از مراکز عرضه به صورت تصادفی ساده نمونه گیری شد و به آزمایشگاه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی منتقل گردید. از آزمون های مختلف کشت میکروبی برای جستجوی میکروارگانیسم های هدف استفاده شد. تمامی آزمایش ها در شرایط استریل انجام گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که میزان آلودگی در سوسیس و کالباس های مطالعه حاضر از استاندارد ملی ایران بالاتر بود. در سوسیس های مورد مطالعه از 50 نمونه 14 نمونه و در کالباس ها از 50 نمونه 20 نمونه آلودگی به میکروارگانیسم های اشریشیاکلای، سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس یافت شد.
نتیجه گیری: با توجه به مخاطراتی که میکروارگانیسم های پاتوژن برای انسان به وجود می آورند، توصیه می شود استفاده از سوسیس و کالباس به حداقل رسانده شود و در صورت مصرف، به خوبی در تیمارهای حرارتی پخت قرار گیرد تا ریسک آلودگی های میکروبی به حداقل برسد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت مواد غذایی دریافت: 1401/11/2 | پذیرش: 1401/12/9 | انتشار: 1402/3/10