logo
دوره ۶، شماره ۱۶ - ( بهار ۱۴۰۲ )                   جلد ۶ شماره ۱۶ صفحات ۹۷۰-۹۶۲ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azad A, Shakerian A. Evaluation of Staphylococcus Aureus, Escherichia Coli, and Salmonella Contamination in Sausages and Bologna Sold in Tehran City, Iran. J Altern Vet Med 2023; 6 (16) :962-970
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-118-fa.html
آزاد آرمین، شاکریان امیر. ارزیابی آلودگی‌ به استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و سالمونلا در سوسیس و کالباس‌های عرضه شده در شهرستان تهران، ایران. مجله طب دامپزشکی جایگزین. ۱۴۰۲; ۶ (۱۶) :۹۶۲-۹۷۰

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-۱-۱۱۸-fa.html


۱- دانش آموخته بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
۲- گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، amshakerian@yahoo.com
چکیده:   (۱۷۵ مشاهده)
زمینه و هدف: سوسیس و کالباس جزو فرآورده­های حرارت ­دیده محسوب می­ شوند که پایه و اساس ترکیبات شیمیایی آن­ها گوشت قرمز و مرغ می­باشد. این فرآورده ها جزو غذاهای آماده مصرف (Ready-to-Eat; RTE) محسوب می­ شوند و به دلیل اینکه در برخی از آن­ها خمیر مرغ یا خمیر گوشت به کار می­ رود به مراتب مستعد آلودگی­ های باکتریایی هستند، لذا هدف از مطالعه حاضر ارزیابی آلودگی­ به استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و سالمونلا در سوسیس و کالباس ­های عرضه شده در شهرستان تهران بود.
مواد و روش­ ها: تعداد 100 نمونه شامل 50 نمونه سوسیس و 50 نمونه کالباس گوشتی را از مراکز عرضه به صورت تصادفی ساده نمونه ­گیری شد و به آزمایشگاه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی منتقل گردید. از آزمون های مختلف کشت میکروبی برای جستجوی میکروارگانیسم های هدف استفاده شد. تمامی آزمایش ها در شرایط استریل انجام گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که میزان آلودگی در سوسیس و کالباس­ های مطالعه حاضر از استاندارد ملی ایران بالاتر بود. در سوسیس­ های مورد مطالعه از 50 نمونه 14 نمونه و در کالباس­ ها از 50 نمونه 20 نمونه آلودگی به میکروارگانیسم­ های اشریشیاکلای، سالمونلا و استافیلوکوکوس اورئوس یافت شد.
نتیجه­ گیری: با توجه به مخاطراتی که میکروارگانیسم­ های پاتوژن برای انسان به وجود می­ آورند، توصیه می­ شود استفاده از سوسیس­ و کالباس­ به حداقل رسانده شود و در صورت مصرف، به خوبی در تیمارهای حرارتی پخت قرار گیرد تا ریسک آلودگی­ های میکروبی به حداقل برسد.
متن کامل [PDF 1330 kb]   (۱۳۱ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/11/2 | پذیرش: 1401/12/9 | انتشار: 1402/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.