logo
دوره 6، شماره 16 - ( بهار 1402 )                   جلد 6 شماره 16 صفحات 945-939 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parsaeimehr K, Cheraghi H, Moghaddam G, Rafat S A. The Effect of Raw Garlic in Diet, on Blood Phase and Intestinal Parasites of Adult Sheep. J Altern Vet Med 2023; 6 (16) :939-945
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-133-fa.html
پارسائی مهر خسرو، چراغی حبیب، مقدم غلامعلی، رأفت سید عباس. بررسی افزودن سیر خام در جیره، بر فاز خونی و میزان انگل های روده ای گوسفندان بالغ. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1402; 6 (16) :939-945

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-133-fa.html


1- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، khosroparsaeimehr66@gmail.com
2- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (141 مشاهده)
زمینه و هدف: استقرار انگل در دستگاه گوارش باعث بروز ضایعات مختلف شده، که بسته به نوع و تعداد انگل، شدت و حدت اختلالات متفاوت است، این ضایعات شامل اسهال، بی اشتهایی، ضعف، کاهش وزن، کاهش تولیدات دامی، کاهش جذب مواد غذایی و در اشکال حاد و فوق حاد باعث مرگ و میر می­ شوند. نظر به اهمیت آلودگی گوسفندان به انواع انگل­ های گوارشی، هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر سیر خام بر انگل­ های روده­ای گوسفندان می­ باشد.
مواد و روش‌ها: این آزمایش از اول آبان ماه تا آخر آذر ماه به مدت 2 ماه انجام شد. برای انجام این طرح از 40 رأس گوسفند با میانگین وزنی 58/5 کیلوگرم استفاده گردید. حیوانات در گروه های: کنترل، گروه کنترل مثبت (دریافت کننده دارو)، گروه دریافت کننده 10 گرم سیر (به ازای هر رأس)، گروه دریافت کننده 20 گرم سیر (به ازای هر رأس) تقسیم بندی شدند. برای این تحقیق علاوه بر شمارش تعداد تخم انگل به روش شناور سازی، تست فاماچا و آزمایش هماتوکریت انجام شد و برای آنالیز داده ها، از طرح کاملا تصادفی CRD استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که تست فاماچای گوسفندان دریافت کننده سیر کاهش یافت (P<0.05) اما نتایج تست هماتوکریت گوسفندان اختلاف معناداری با تیمار شاهد نداشت (P>0.05). همچنین افزودن سیر در جیره گوسفندان بالغ باعث کاهش تعداد تخم استرونگل، مارشالاجیا، نماتودیروس، تریشیوس و در کل مجموع تعداد تخم انگل در هر گرم مدفوع (EPG)  شد که این کاهش معنادار بود (P<0.05). به طور کلی می­توان گفت افزودن 20 گرم سیر در جیره باعث کاهش تعداد تخم انگل گردید.
نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که میزان آلودگی به انواع تخم انگل در گوسفندانی که از داروی ضد انگل استفاده نکرده ­اند بسیار بالاست. برای این منظور بایستی از داروهای ضد انگل و یا گیاهانی دارویی که  اثرات ضد انگل دارند استفاده شود. به طوریکه در این تحقیق مشخص گردید استفاده از سطوح بالای سیر خام در جیره باعث کاهش انگل ­های گوارشی و همچنین باعث افزایش توده خونی شد.
متن کامل [PDF 1531 kb]   (101 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: انگل شناسی
دریافت: 1402/1/27 | پذیرش: 1402/2/28 | انتشار: 1402/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.