logo
دوره 7، شماره 23 - ( زمستان 1403 )                   جلد 7 شماره 23 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asmariyan S, Shojaii A. Comparative investigation of the effect of Garlic marshmallow (Althea officinalipa L) and on Serum lipid pattern in rat. J Altern Vet Med 2024; 7 (23)
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-182-fa.html
اسماریان شیدا، شجاعی عبدالرحمان. بررسی مقایسه ای تاثیر گیاه ختمی (Althea Officinaliea L) و سیر (Allium sativum L) بر الگوی لیپیدی سرم در موش صحرایی. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1403; 7 (23)

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-182-fa.html


1- گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، sh.asmariyan87@yahoo.com
2- دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
چکیده:   (13 مشاهده)
 زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی یک بیماری مزمن و از عوامل مهم در تشدید بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و فشار خون بالا است. بیماری های قلبی عروقی به عنوان اولین عامل مرگ و میر می باشد. مصرف طولانی مدت داروهای کاهنده چربی خون می تواند عوارض متعددی در برداشته باشد، از این رو تمایل به درمان های سنتی افزایش یافته است. در مطالعه حاضر به بررسی اثرات گیاه ختمی و سیر بر میزان الگوی لیپیدی و مقایسه تاثیر آنها در موش صحرایی پرداخته شد.
مواد و روش‏ ها: در این مطالعه تعداد 60 سر موش صحرایی نژاد ویستار به طور تصادفی به 6 گروه مساوی تقسیم شدند. گروه کنترل منفی رژیم غذایی پایه را دریافت کرد اما گروه کنترل مثبت، رژیم غذایی پرکلسترول را دریافت نمود و سرم فیزیولوژی به آنها تزریق شد. گروه های تجربی 1 و 2، عصاره ختمی با دوز 200 و 400 mg/kg و گروه های تجربی 3 و 4 عصاره سیر با دوز 200 و 400 mg/kg  دریافت کردند. پس از 30 روز و در پایان مطالعه، خونگیری بصورت ناشتا انجام شد و سطوح سرمی کلسترول، تری گلیسرید، HDL، LDL و VLDL اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از آنالیز واریانس دوطرفه، آزمون Tukey و تست تعقیبی Post-hoc برای مقایسه بین گروه ها استفاده شد.
یافته‏ ها: گیاه سیر و ختمی سبب کاهش سطح لیپیدهای سرم شدند وتقریبا عملکرد مشابهی داشتند. سطح سرمی فاکتور های ذکر شده در گروه های تجربی با عصاره سیر و ختمی بخصوص در دوز mg/kg 400 گیاه ختمی و 200 و 400 mg/kg سیرتفاوت معنی داری با گروه کنترل مثبت داشتند، این تغییرات وابسته به دوز بود بطوریکه با افزایش دوز عصاره، اثرات هیپولیپیدمی افزایش یافت.
نتیجه‏ گیری: گیاهان ختمی و سیر از نظرتاثیر بر لیپیدهای سرم تقریبا مشابه عمل کرده و میتوانند به عنوان یک روش درمانی مطلوب جهت هیپرلیپیدمی استفاده گردد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی و فیزیولوژی
دریافت: 1403/1/22 | پذیرش: 1403/3/16 | انتشار: 1403/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.