logo
دوره 7، شماره 21 - ( تابستان 1403 )                   جلد 7 شماره 21 صفحات 1292-1283 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

yazdanpanah S, fahim Z, Yazdanpanah Z. Edible Coatings in Meat Industries. J Altern Vet Med 2024; 7 (21) :1283-1292
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-184-fa.html
یزدان پناه صدیقه، فهیم زهرا، یزدان پناه زهرا. پوشش های خوراکی در صنایع گوشت. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1403; 7 (21) :1283-1292

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-184-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، yazdanpanah2004@gmail.com
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
3- گروه زبان و ادبیات انگلیسی، واحد لارستان، دانشگاه آزاد اسلامی، لارستان، ایران
چکیده:   (63 مشاهده)
عرضه محصولات غذایی به صورت تازه با مشکل فساد پذیری سریع و عمر کوتاه آنها همراه است. با توجه به اهمیت مصرف گوشت در برنامه غذایی و مسئله فساد پذیری سریع آن، نیاز به استفاده از روش های بسته بندی نوین رو به افزایش است. امروزه فیلم ها و پوشش های خوراکی بر پایه پروتئین، لیپید، پلی ساکارید و یا ترکیبی از آنها به صنعت بسته بندی وارد شده است. این لایه محافظ به عنوان سدی بین غذا و محیط خارجی عمل می کند و بنابراین روند  فساد را به تاخیر می اندازد. پوشش های خوراکی می توانند از افت رطوبت، رشد میکروب ها ، چکه کردن و تند شدگی لیپیدهای گوشتی جلوگیری کرده و باعث حفظ طعم و رنگ آنها شود و در برابر آسیب های فیزیکی ناشی از حمل و نقل از محتوای بسته محافظت نماید.  این پوشش ها به دلیلی زیست تخریب پذیر بودن و عدم ایجاد مشکل در طبیعت مناسب تر از پلیمرهای سنتزی می باشند و تا حد زیادی درحال جایگزین شدن به جای انواع سنتزی می باشند. خوراکی بودن، زیست کاف بودن و کارآمد بودن این پوشش ها عامل اصلی رواج آنها در صنعت غذا و انجام وسیعی از پژوهش ها در این ارتباط است. بر اساس پژوهش های صورت گرفته، اٍثر ترکیبی برخی از این پوشش ها با یکدیگر و افزودن اسانس به آنها منجر به بهبود خواص آن و اثر آنتی اکسیدانی می شود. یافته های ارائه شده در این مقاله، انواع  پوشش های خوراکی و همچنین تحولات اخیر مربوط به آنها را نشان می دهد.
متن کامل [PDF 1253 kb]   (18 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: علوم و صنایع غذایی
دریافت: 1403/2/30 | پذیرش: 1403/5/29 | انتشار: 1403/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.