logo
دوره 7، شماره 23 - ( زمستان 1403 )                   جلد 7 شماره 23 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadzadeh M, Khandan N, Amini K. Molecular Study of Lys Gene for the Production of L-Lysine Amino Acid from Thermophilic Bacilli in Susceptible Cells for Use in Animal and Poultry Feed. J Altern Vet Med 2024; 7 (23)
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-193-fa.html
محمدزاده مهزیار، خندان دزفولی نوشین، امینی کیومرث. مطالعه مولکولی ژن Lys جهت تولید اسید آمینه ال-لیزین از باسیلوس های ترموفیل در باکتری مستعد به منظور استفاده در خوراک دام و طیور. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1403; 7 (23)

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-193-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران
2- استادیار، گروه میکروبیولوژی ، دانشکده علوم پایه، واحد سیرجان، دانشگاه آزاد اسلامی، سیرجان، ایران ، nooshinkhandan22@gmail.com
3- دانشیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
چکیده:   (20 مشاهده)
زمینه و هدف: باسیلوسهای ترموفیل نوعی باکتری از خانواده باسیلاسه و حامل ژن های مختلفی از جمله ژن مولد اسید آمینه ضروری ال-لیزین می­باشند. هدف از انجام این بررسی مولکولی ژن Lysin (Lys) جهت تولید اسید آمینه ال-لیزین از باسیلوس های ترموفیل در سلول باکتری مستعد به منظور استفاده در غذای دام و طیور می باشد.
مواد و روش ها: ازکل سویه ­های باسیلوس غربال شده 15 نمونه خاک مناطق کویری کرمان ارسالی به آزمایشگاه پژوهشی پاسارگاد جداسازی و با استفاده ازمطالعات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی تعیین هویت شدند. سپس باروش PCR ژن Lys از آنها استخراج و واکنش PCR  برای ژن Lys با پرایمرهای اختصاصی طراحی­ و انجام شد. قطعه تکثیر یافته توسط وکتور pTG19 به باکتری E.coli uragami انتقال یافته و کلون شد. با استفاده از روشهای رایج تایید کلونینگ صورت ­گرفت و سویه حاوی ژن Lys توالی یابی و درختچه فیلوژنی ترسیم شد.
یافته ها: ازمجموع 15 نمونه خاک جمع آوری شده 12 ایزوله باسیلوس ترموفیل شناسایی شد که از این میان تنها تعداد 3 ایزوله (%25) حامل ژن Lys بودند. در تصاویر PCR مشاهده شد که باند  bp1400 نشان دهنده حضور ژن Lys بود و بیان ژن Lys توسط آزمون Real time PCR هم بررسی و توالی یابی محصول PCR، کلونینگ  ال-لیزین را در E.coli uragami تایید کرد.
نتیجه گیری: سطح مناسب Lys در جیره غذایی باعث دستیابی به بهینه رشد و سلامتی در طیور می گردد، در مطالعه حاضر به ارزیابی پتانسیل باسیلوس ترموفیل جدا شده از خاک به عنوان منبع غنی از متابولیت های ثانویه پرداخته شد و سویه بومی مذکور به منظور تولید اسید آمینه ضروری ال-لیزین مورد بررسی قرار گرفت و تکثیر آنزیم ال-لیزین از طریق وکتور ptg19 و تکنیک TA کلونینگ صورت پذیرفت. در نتیجه مطالعه حاضر به نظر می رسد می توان از باسیلوس ترموفیل بومی با توجه به پتانسیل بالای آن در تولید ال-لیزین و همچنین در راستای بهینه سازی و سنتز میکروبی اسیدآمینه ضروری مذکور به جهت استفاده ازآن درمصارف مختلف، بالاخص در ترکیب جیره دام و طیور وتامین نیازهای تغذیه ای آنها بهره جست.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1403/7/20 | پذیرش: 1403/9/30 | انتشار: 1403/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.