logo
دوره 2، شماره 5 - ( پاییز 1397 )                   جلد 2 شماره 5 صفحات 288-283 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ansari S, Yazdanpanah S. Water Mobility in Gluten-Free Red MeatSausage Containing Pea and Corn Flour and HPMC Gum. J Altern Vet Med 2018; 2 (5) :283-288
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-33-fa.html
انصاری سمانه، یزدان پناه صدیقه. مطالعه جابجایی آب در سوسیس گوشت قرمز فاقد گلوتن حاوی آرد ذرت و نخود و صمغ HPMC. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1397; 2 (5) :283-288

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-33-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، yazdanpanah2004@gmail.com
چکیده:   (337 مشاهده)
بیماری¬های گوارشی در بین جوامع انسانی بخصوص در کشور های در حال توسعه از اهمیت فراوانی برخوردار است. یکی از این بیماری ها، بیماری سلیاک می باشد. سلیاک یک بیماری روده باریک است که به علت مصرف گلوتن ایجاد می شود. در ایران بیماری سلیاک از شیوع بالایی در جمعیت عادی به خصوص در گروههای در معرض خطر نظیر بیمارانی با سندروم روده تحریک پذیر یا دیابت نوع 1 برخوردار است. درمان سلیاک خروج گلوتن از ماده غذایی می باشد. ابتلا به بیماری مزمن و رژیم سنگین در طول عمر می تواند آسیب های زیادی را در زمینه های مختلف سلامت جسمی، روحی و کیفیت زندگی آنان ایجاد می کند. امروزه در بسیاری از کشور ها مطالعات گسترده ای در زمینه های مختلف در ارتباط با این بیماری انجام می شود. با توجه به عدم تولید فرآوردهای گوشتی بدون گلوتن در ایران، هدف از این پژوهش بررسی ویژگی های گرما وزن سنجی (TGA) سوسیس کوکتل 55% گوشت قرمز فاقد گلوتن حاوی آرد ذرت و نخود با درصدهای مختلف (8:2، 6:4، 4:6، 2:8) و 3/0 درصد صمغ هیدروکسی پروپیل متیل سلولز (HPMC) بود. نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون دانکن، تجزیه و تحلیل شدند. بر اساس نتایج، بیشترین مقدار پروتئین (6/15%)، مربوط به تیمار 4 (8% آرد نخود+ 2% آرد ذرت + 3/0 درصد صمغ HPMC) (P<0/05) می باشد. در آزمون گرما وزن سنجی (TGA) تیمار کنترل بیشترین آب آزاد و تیمار 4 (2% ذرت، 8% نخود، 3/0% HPMC) بیشترین آب باند شده اول و دوم را داشت (P<0/05). در پایان، تیمار 4 (2% ذرت، 8%نخود،3/0% HPMC) به عنوان بهترین فرمولاسیون جهت افزایش پروتئین و کاهش آب آزاد انتخاب شد.
واژه‌های کلیدی: سوسیس فاقد گلوتن، ذرت، نخود، صمغ HPMC
متن کامل [PDF 259 kb]   (93 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم و صنایع غذایی
دریافت: 1396/9/22 | پذیرش: 1397/5/17 | انتشار: 1397/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.