logo
دوره 2، شماره 4 - ( بهار 1397 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 204-190 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

lakzadeh L, Mirmohammadi M, Amuheidari M. Comparison of nutritional value base on alpha linolenic acid and some heavy metal contamination in farmed rainbow trout and tuna fish in markets. J Altern Vet Med 2018; 2 (4) :190-204
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-38-fa.html
لک زاده لیلا، میر محمدی مهرالسادات، عمو حیدری مهدی. مقایسه ارزش تغذیه ای بر اساس الفا لینولنیک اسید و آلودگی با برخی فلزات سنگین در قزل آلای پرورشی و ماهی تن در فروشگاهها. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1397; 2 (4) :190-204

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-38-fa.html


1- گروه علوم غذایی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، ایران ، lakzadeh@iaush.ac.ir
2- گروه شیمی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، ایران
3- گروه علوم غذایی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، ایران
چکیده:   (313 مشاهده)
با توجه به اهمیت نقش تغذیه برای تامین سلامت بدن و جلوگیری از بیماریها، بایستی مواد غذایی را ابتدا از نظر سلامت شیمیایی و میکروبی و سپس از نظر میزان اجزای بیواکتیو موجود با توجه به عوامل موثر در پایداری آن بررسی نمود. به عبارت دیگر با توجه به تغییر و کاهش مواد مغذی منابع غذایی از محل تولید تا سفره صرف وجود مواد مغذی در یک ماده نمی تواند دلیل بر تامین تمام این منابع برای بدن گردد. بر این اساس در این تحقیق ویژگی های تغذیه ای ماهی از نظر امگا تری بر اساس آلفا لینولنیک اسید و سلامت آنها از بعد فلزات سنگین سرب، جیوه و کادمیوم در ماهی قزل آلا و تون با توجه به زمان نگهداری در یخچال و فراوری ماهی با حرارت به ترتیب با روش کروماتوگرافی گازی و جذب اتمی صورت گرفت. در نهایت داده ها با نرم افزار spss و تست T بررسی شد. نتایج نشان داد که میزان فلزات سنگین در این دو گونه ماهی کمتر از استاندارد جهانی است. تجمع این فلزات در پوست ماهی قزل آلا بیشتر از عضله آن بود. از طرف دیگر میزان آلفا لینولنیک اسید در طول نگهداری در یخچال با وجود حذف عامل نور کاهش یافته و حرارت اعمال شده برای تولید کنسرو ماهی تن به شدت امگا موجود در آن را کاهش داده بود. در نهایت میزان امگا در ماهی قزل بیشتر از ماهی تون بود که می تواند بدلیل تفاوت نوع گونه، تغذیه و تازگی یا سریعتر رسیدن قزل به بازار مصرف باشد. میزان فلزات سنگین در دو گونه ماهی تفاوت معنی داری نداشت و بر خلاف امگا تری میزان فلزات کمتر تحت تاثیر شرایط فراوری در ماهی تون بود.
متن کامل [PDF 458 kb]   (121 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1396/9/19 | پذیرش: 1396/12/15 | انتشار: 1397/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.