گروه زیست شناسی، واحد خلخال، دانشگاه آزاد اسلامی، خلخال، ایران ، sadeghi.l.g93@gmail.com
چکیده: (288 مشاهده)
100 گرم از دانه خشک شده گیاه را پودر کرده ودر مقدار کافی حلال آلی خیسانده می شود.سپس در دستگاه سوکسوله عصاره گیری می شود.روی عصاره پس از تغلیظ آن در روتاری، عملیات ترانسفیکاسیون انجام گرفته وجسم بدست آمده کاملا آبگیری شده و با GC-GC/MS آنالیز می شود. n-اکتانول، D-جرماکرن، D-کاریوفیلن، D-پینن، لیمونن، اکتیل استات، کاریوفیلن اکسید و n-اکتانال ترکیب های شاخص اسانس گیاه می باشند. مقداری از اسانس جهت تعیین اثر ضد میکروبی به کار می رود. محیط کشت تهیه می شود و تست با روش انتشار دیسک Disk Diffusion Method انجام می پذیرد. اثر ضد میکروبی اسانس روی باکتری Staphyloccous aureus و Esherichia coli می باشد. نتایج اولیه نشان می دهد که این اسانس اثرات ضد میکروبی خوبی روی این باکترها دارد و این اثرات بیانگر این مطلب است که در آینده این گیاهان به عنوان مواد موثر در درمان عفونتهای به وجود آمده در اثر این باکتریها می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1396/3/25 | پذیرش: 1396/6/16 | انتشار: 1396/6/30