logo
دوره 1، شماره 2 - ( پاییز 1396 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 106-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emadi M, Nowroozi-Asl A, Fattahi H. Inhibitory Effect of Hydroalcoholic Extract of Mint Plant on Escherichia ColiIsolated fromLambs and Goat Kidswith Diarrheain Kazeroun. J Altern Vet Med 2017; 1 (2) :97-106
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-52-fa.html
عمادی مسعود، نوروزی اصل اردوان، فتاحی حسین. بررسی اثر مهارکنندگی عصاره نعناع بر گونه های ای کولای جدا شده از نمونه های اسهال بره ها و بزغاله ها به روش کشت در شهرستان کازرون. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1396; 1 (2) :97-106

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-52-fa.html


1- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون،ایران
2- گروه علوم بالینی، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، nowroozia@yahoo.com
3- گروه پاتوبیولوژی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران
چکیده:   (273 مشاهده)
علیرغم پیشرفت در شیوه های مدیریت و پیشگیری و استراتژی های درمان اسهال هنوز یک بیماری خیلی معمول و پر هزینه است که نوزادان نشخوارکنندگان کوچک را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی اشیرشیا کلی از موارد اسهال بره ها و بزغاله های زیر یک ماه در تعدادی از گوسفند داریهای شهر کازرون با بکارگیری روش کشت و با توجه افزایش روزافزون مصرف آنتی‌بیوتیک و متعاقب آن افزایش مقاومتهای آنتی‌بیوتیکی و متفاوت ‌بودن حساسیت اشیرشیا کلی در مناطق مختلف دنیا، استفاده از داروهای گیاهی به جای آنتی‌بیوتیک ها می باشد. به منظور بررسی اثر عصاره هیدروالکلی نعناع بر روی نمونه های اسهال بره ها و بزغاله ها ، تعداد 100 نمونه اسهال بره و 100 نمونه اسهال بزغاله از گوسفند داری های سطح شهرستان کازرون جمع آوری و مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. غنی سازی نمونه هـا بـر روی محـیط سلنیت F و جداسازی بــر روی محــیط مــک کــانکی آگــار (MAC) انجـام گردید. در این پژوهش، تمامی سویه های جدا شده به آنتی بیوتیک های، آمپی سیلین و تتراسیکلین مقاومت و به آنتی بیوتیک های استرپتومایسین، جنتامایسین، نالیدیکسیک اسید، سفکسیم، سیپروفلوکساسین، نیتروفورانتوئین و کلرامفنیکل حساسیت داشتند که در این تحقیق قطر هاله ی تشکیل شده با عصاره هیدروالکلی نعناع 10 میلیمتر بود که نشان دهنده حساسیت پایین این باکتری نسبت به عصاره هیدروالکلی نعناع است. در کل، داده های این پژوهش نشان داد عصاره هیدروالکلی گیاه نعناع دارای خواص ضد میکروبی است و می تواند جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی باشد.
واژه‌های کلیدی: نعناع، ای کولای، اسهال، بره، بزغاله، کازرون
متن کامل [PDF 561 kb]   (131 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1396/3/20 | پذیرش: 1396/6/20 | انتشار: 1396/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.