گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران ، parsroz@yahoo.com
چکیده: (348 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از تولید جوجه های گوشتی، ایجاد گوشت بیشتر بدون در نظر گرفتن وضعیت سیستم قلبی عروقی می باشد. این ناهماهنگی بین عملکرد قلب و ریه ها با نیازهای فیزیولوژیکی برخی از اندام های دیگر، این جوجه ها را مستعد نارسایی قلبی عروقی و سندرم مرگ ناگهانی می کند. در تحقیق حاضر، آئورت در جوجه های گوشتی و تخم گذار مورد مطالعه قرار گرفت.
مواد و روشها: نمونه ها از آئورت پایین رونده جدا شده و پس از تهیه اسلاید های بافتی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین، قطر لومن و ضخامت لایه داخلی، میانی و خارجی اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که در هر دو نژاد، لایه میانی ضخیم ترین لایه را تشکیل می دهد و ضخامت این لایه از روز 40 به بعد کاهش پیدا می کند. در روز 40، جوجه های گوشتی نسبت به جوجه های تخم گذار وزن بیشتری را نشان دادند و این افزایش وزن بسیار سریع اتفاق افتاد، در حالی که رشد عروق، ضخامت لایه ها و قطر آئورت در هر دو نژاد تقریبا برابر بود.
نتیجه گیری: بنابراین می توان نتیجه گرفت که با رشد سریع جوجه های گوشتی، پرندگانی با دستگاه تنفسی و قلبی عروقی کوچکتر شکل می گیرند که می تواند آنها را بیماری های قلبی عروقی مستعد کند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آناتومی و بافت شناسی دریافت: 1399/9/8 | پذیرش: 1400/1/17 | انتشار: 1400/3/1