logo
دوره 5، شماره 12 - ( بهار 1401 )                   جلد 5 شماره 12 صفحات 709-702 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ayazi N, Heidarzadi M A, Kohneh Poushi M, Karami M, Sabzibalkhkanlo A, Gorgin Karaji K. Investigating the Amount of Microbial Contamination of Pasteurized Milk in Kermanshah City with Coliform and the Total Number of Bacteria. J Altern Vet Med 2022; 5 (12) :702-709
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-91-fa.html
ایازی نادیا، حیدرزادی محمدامین، کهنه پوشی محمود، کرمی محسن، سبزی بلخکانلو احمد، گرگین کرجی کتایون. بررسی میزان آلودگی میکروبی شیرهای پاستوریزه شهرستان کرمانشاه به کلی فرم و تعداد کل باکتری ها. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1401; 5 (12) :702-709

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-91-fa.html


1- کارشناس ارشد میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی سنندج، سنندج، ایران
2- دانشجوی دکترا تخصصی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران ، heidarzadi1373@gmail.com
3- دانش آموخته بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
4- دانش آموخته کارشناسی ارشدعلوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
5- دانش آموخته مهندسی کشاورزی، مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد سنندج، سنندج، ایران
چکیده:   (352 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از پرمصرف­ترین محصولات لبنی، شیر می­ باشد که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و به دلیل دارا بودن موادمغذی، محیط مطلوبی برای رشد میکروارگانیسم ­ها می­­ باشد که به دلیل حساس بودن این فرآورده، اطمینان از کیفیت بهداشتی و باکتریولوژیکی بعد از پاستوریزاسیون، از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان آلودگی کلی فرمی و سنجش تعداد کلی باکتری­ ها در شیرهای پاستوریزه استان کرمانشاه می­ باشد.
مواد و روش­ ها:­ برای سنجش میزان آلودگی بار میکروبی شیرهای پاستوریزه شهرستان کرمانشاه­، کلی­ فرم­ها را به روش محتمل­ ترین تعداد­ MPN بر روی محیط کشت لاکتوز برات و جهت شمارش کلـی بـاکتری­ هـا از استاندارد با شماره 5272 انجام گرفت. داده­ ها با استفاد­ه از آزمون آماری آنوا یک طرفه و نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام گرفت.
یافته­ ها: نتایج حاصل از آزمایش 144 نمونه شیر پاستوریزه که در طی دوازده ماه انجام گرفت، نشان داد که میزان آلودگی 46 درصد (29 مورد از 144 مورد) بود و­ بیشترین میزان آلودگی به کلی ­فرم در تیرماه با 4 مورد (3/33 درصد) و کمترین میزان آلودگی مربوط به ماه­ های مرداد و آبان با 1 مورد (33/8 درصد) بود. همچنین بیشترین مقدار آلودگی تعداد کلی­ باکتری­ ها به ترتیب مربوط به ماه­ های تیر، مرداد و شهریور و کمترین مربوط به دی ­ماه بود.
نتیجه­ گیری: با توجه به آنالیزهای به دست آمده، مشخص شد که میزان آلودگی کلی فرمی­ و تعداد کلی باکتری­ ها، کمتر از میزان استاندارد بوده و نشان دهنده­ استاندارد بودن سیستم­ های نظارتی، HACCP و بهداشتی در زنجیره پاستوریزاسیون است.
متن کامل [PDF 591 kb]   (97 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذایی
دریافت: 1400/11/26 | پذیرش: 1401/1/20 | انتشار: 1401/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.