logo
دوره 5، شماره 12 - ( بهار 1401 )                   جلد 5 شماره 12 صفحات 701-695 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini Nasab S E, Vahed Dehkordi N. Investigating the Abundance of Escherichia coli in Traditional Hamburgers of Qom city and the Isolates Antibiotics Resistance. J Altern Vet Med 2022; 5 (12) :695-701
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-94-fa.html
حسینی نسب سید عرفان، واحد دهکردی نجمه. بررسی میزان آلودگی به اشرشیاکلای در همبرگرهای سنتی شهرستان قم و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1401; 5 (12) :695-701

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-94-fa.html


1- دانشجوی بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، starunic66@gmail.com
چکیده:   (149 مشاهده)
زمینه و هدف: همبرگر یکی از مواد غذایی است که از گوشت گاو یا گوسفند تشکیل شده و دارای ارزش غذایی خاص خود می­ باشد اما با این وجود این ماده غذایی ممکن است حامل بسیاری از میکروارگانیسم­ های پاتوژن باشد و بر همین مبنا هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان اشرشیاکلای در همبرگرهای سنتی شهرستان قم و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه­ ها به امی­ پنم و پنی ­سیلین است.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه تعداد 80 مورد همبرگر سنتی از مراکز عرضه این محصول در شهرستان قم به صورت تصادفی جدا گردید و در کنار یخ به آزمایشگاه بهداشت دامپزشکی شهرستان قم انتقال داده شد و جداسازی اشرشیاکلای و مقاومت آنتی­ بیوتیکی جدایه­ ها بررسی گردید.
یافته­ ها: در این بررسی از مجموع 80 نمونه همبرگر سنتی، 20 نمونه به اشرشیاکلای آلوده بود و بیشترین مقاومت جدایه­ ها به ترتیب مربوط به جنتامایسین با 10 درصد و تتراسایکلین با 15 درصد بود.
نتیجه­ گیری:­ با توجه به اینکه اشرشیاکلای دارای سویه­ های خطرناکی همچون O157H7 می­باشد و بیشترین مخاطب همبرگرها، کودکان و نوجوانان می­ باشند لذا لازم است که کنترل بهداشتی مواد اولیه و ابزارآلات بیشتر مورد ارزیابی نهادهای نظارتی قرار گیرد.
 
متن کامل [PDF 592 kb]   (63 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1400/12/17 | پذیرش: 1401/2/26 | انتشار: 1401/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.