Hoseini Nasab S E, Vahed Dehkordi N. Investigating the Abundance of Escherichia coli in Traditional Hamburgers of Qom city and the Isolates Antibiotics Resistance. J Altern Vet Med 2022; 5 (12) :695-701
URL:
http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-94-fa.html
1- دانشجوی بهداشت مواد غذایی، دانشگاه آزاد شهرکرد، شهرکرد، ایران
2- گروه بهداشت مواد غذایی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، starunic66@gmail.com
چکیده: (149 مشاهده)
زمینه و هدف: همبرگر یکی از مواد غذایی است که از گوشت گاو یا گوسفند تشکیل شده و دارای ارزش غذایی خاص خود می باشد اما با این وجود این ماده غذایی ممکن است حامل بسیاری از میکروارگانیسم های پاتوژن باشد و بر همین مبنا هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان اشرشیاکلای در همبرگرهای سنتی شهرستان قم و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها به امی پنم و پنی سیلین است.
مواد و روش ها: در این مطالعه تعداد 80 مورد همبرگر سنتی از مراکز عرضه این محصول در شهرستان قم به صورت تصادفی جدا گردید و در کنار یخ به آزمایشگاه بهداشت دامپزشکی شهرستان قم انتقال داده شد و جداسازی اشرشیاکلای و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها بررسی گردید.
یافته ها: در این بررسی از مجموع 80 نمونه همبرگر سنتی، 20 نمونه به اشرشیاکلای آلوده بود و بیشترین مقاومت جدایه ها به ترتیب مربوط به جنتامایسین با 10 درصد و تتراسایکلین با 15 درصد بود.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه اشرشیاکلای دارای سویه های خطرناکی همچون O157H7 میباشد و بیشترین مخاطب همبرگرها، کودکان و نوجوانان می باشند لذا لازم است که کنترل بهداشتی مواد اولیه و ابزارآلات بیشتر مورد ارزیابی نهادهای نظارتی قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1400/12/17 | پذیرش: 1401/2/26 | انتشار: 1401/3/10