logo
دوره 7، شماره 22 - ( پاییز 1403 )                   جلد 7 شماره 22 صفحات 1300-1293 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nassiri D. Investigating the Microbial Contamination of Chicken Meat Paste in Naghadeh City. J Altern Vet Med 2024; 7 (22) :1293-1300
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-162-fa.html
نصیری داوود. بررسی آلودگی میکروبی خمیر گوشت مرغ در شهرستان نقده. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1403; 7 (22) :1293-1300

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-162-fa.html


گروه علوم دامپزشکی، واحد نقده، دانشگاه آزاد اسلامی، نقده، ایران ، davoudnassiri6@gmail.com
چکیده:   (66 مشاهده)
زمینه و هدف: همبرگرها، سوسیس‌ها و بیکن‌ها با تکنیک‌های مختلفی تهیه می‌شوند. خمیر گوشت مرغ محصول خاصی است که اغلب برای تولید چنین محصولاتی استفاده می شود. این خمیر در واقع از باقیمانده‌ها و ضایعات مرغ از جمله پوست و اسکلت آن تهیه می‌شود. هدف از این مطالعه تعیین میزان بار میکروبی در این نوع از محصولات غذایی بود که قرار بود توسط مردم به ویژه کودکان استفاده شود.
مواد و روش‌ها: 100 نمونه خمیر گوشت مرغ از شرکت‌های تولید کننده سوسیس و کالباس جمع‌آوری شدند. این نمونه  بلافاصله در شرایط دمای سرد به آزمایشگاه منتقل شدند و ویژگی‌های میکروبی آن‌ها بر اساس موسسه استاندارد ایران ارزیابی و آزمایش شد.
یافته‌ها: میزان آلودگی در نمونه‌ها عبارت بود از 68 درصد استافیلوکوکوس اوروس، 62 درصد از نوع تخمیری، 59 درصد اشریشیا کولی، 53 درصد انواع سالمونلا، 21 درصد کپک‌زدگی و نمونه‌های آلوده به سروتیپ‌های مختلف سالمونلا شامل 25 درصد سالمونلا گالیناروم، 19 درصد سالمونلا تایفی‌موریوم، 17 درصد سالمونلا انتریتیدیس، 15 درصد سالمونلا پاراتایفی A، 15 درصد سالمونلا پاراتایفی C و 9 درصد سالمونلا پاراتایفی B بود.
نتیجه‌گیری: بر اساس شمارش تعداد کلنی‌ها مشخص شد که میزان آلودگی در 10 درصد نمونه‌ها فراتر از حد مجاز بود.
متن کامل [PDF 1242 kb]   (28 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم و صنایع غذایی
دریافت: 1402/8/6 | پذیرش: 1402/11/5 | انتشار: 1403/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.