logo
دوره 7، شماره 22 - ( پاییز 1403 )                   جلد 7 شماره 22 صفحات 1300-1293 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nassiri D. Investigating the Microbial Contamination of Chicken Meat Paste in Naghadeh City. J Altern Vet Med 2024; 7 (22) :1293-1300
URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-162-fa.html
نصیری داوود. بررسی آلودگی میکروبی خمیر گوشت مرغ در شهرستان نقده. مجله طب دامپزشکی جایگزین. 1403; 7 (22) :1293-1300

URL: http://joavm.kazerun.iau.ir/article-1-162-fa.html


گروه علوم دامپزشکی، واحد نقده، دانشگاه آزاد اسلامی، نقده، ایران ، davoudnassiri6@gmail.com
چکیده:   (192 مشاهده)
زمینه و هدف: همبرگرها، سوسیس‌ها و بیکن‌ها با تکنیک‌های مختلفی تهیه می‌شوند. خمیر گوشت مرغ محصول خاصی است که اغلب برای تولید چنین محصولاتی استفاده می شود. این خمیر در واقع از باقیمانده‌ها و ضایعات مرغ از جمله پوست و اسکلت آن تهیه می‌شود. هدف از این مطالعه تعیین میزان بار میکروبی در این نوع از محصولات غذایی بود که قرار بود توسط مردم به ویژه کودکان استفاده شود.
مواد و روش‌ها: 100 نمونه خمیر گوشت مرغ از شرکت‌های تولید کننده سوسیس و کالباس جمع‌آوری شدند. این نمونه  بلافاصله در شرایط دمای سرد به آزمایشگاه منتقل شدند و ویژگی‌های میکروبی آن‌ها بر اساس موسسه استاندارد ایران ارزیابی و آزمایش شد.
یافته‌ها: میزان آلودگی در نمونه‌ها عبارت بود از 68 درصد استافیلوکوکوس اوروس، 62 درصد از نوع تخمیری، 59 درصد اشریشیا کولی، 53 درصد انواع سالمونلا، 21 درصد کپک‌زدگی و نمونه‌های آلوده به سروتیپ‌های مختلف سالمونلا شامل 25 درصد سالمونلا گالیناروم، 19 درصد سالمونلا تایفی‌موریوم، 17 درصد سالمونلا انتریتیدیس، 15 درصد سالمونلا پاراتایفی A، 15 درصد سالمونلا پاراتایفی C و 9 درصد سالمونلا پاراتایفی B بود.
نتیجه‌گیری: بر اساس شمارش تعداد کلنی‌ها مشخص شد که میزان آلودگی در 10 درصد نمونه‌ها فراتر از حد مجاز بود.
متن کامل [PDF 1242 kb]   (94 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم و صنایع غذایی
دریافت: 1402/8/6 | پذیرش: 1402/11/5 | انتشار: 1403/9/10

فهرست منابع
1. Abulreesh HH. Salmonellae in the environment: InTech, 2012.
2. Ahmed AM. Frequency of Shigella, Salmonella species and Intestinal Parasites in a diarrheal diseases in Sinnar State: Sudan University of Science and Technology, 2016.
3. Akramzadeh N., Ramezani Z., Ferdousi R., Akbari-Adergani B., Mohammadi A. and Karimian-Khosroshahi N. editors. Effect of chicken raw materials on physicochemical and microbiological properties of‎ mechanically deboned chicken meat. Vet Res Forum, 2020; 11(2): 153-158.
4. Argaw S. and Addis M. A review on staphylococcal food poisoning. Food Science and Quality Management, 2015; 40: 59-72.
5. Baéza E., Guillier L. nad Petracci M. Production factors affecting poultry carcass and meat quality attributes. Animal, 2022; 16: 100331. [DOI:10.1016/j.animal.2021.100331] [PMID]
6. Baker CG., Ranken M. and Kill R. Food industries manual: Springer Science & Business Media, 2012.
7. Ahmad Bhat K., Manzoor T., Ahmad Dar M., Farooq A., Ahmad Allie K., Majeed Wani S., et al. Salmonella infection and pathogenesis. Enterobacteria. IntechOpen, 2022. [DOI:10.5772/intechopen.102061]
8. Bhatnagar N., Ryan D., Murphy R. and Enright A. A comprehensive review of green policy, anaerobic digestion of animal manure and chicken litter feedstock potential-Global and Irish perspective. Renew Sust Energ Rev, 2022; 154: 111884. [DOI:10.1016/j.rser.2021.111884]
9. Cenci DF., Kilian J., Janeczko MU., Manzoli A., Rigo E. and Soares MBA. Effect of meat and water temperature and emulsion speed on the industrial process for chicken mortadella. J Food Process Eng, 2018; 41(8): e12918. [DOI:10.1111/jfpe.12918]
10. China L. The role of human albumin solution in preventing infection in patients with acute decompensation of liver cirrhosis. Doctoral thesis (Ph.D), UCL (University College London), 2020.
11. Conley L. Talking food: motivations of home food preservation practitioners in Kentucky. Doctoral Dissertation, University of Kentucky, 2014.
12. D'amico DJ. Microbiological quality and safety issues in cheesemaking. Microbiol Spectr, 2014: 251-309. [DOI:10.1128/9781555818593.ch11] []
13. Fimbres-García JO., Flores-Sauceda M., Othon-Díaz ED., García-Galaz A., Tapia-Rodríguez MR. and Silva-Espinoza BA. Facing resistant bacteria with plant essential oils: Reviewing the oregano case. Antibiotics, 2022; 11(12): 1777. [DOI:10.3390/antibiotics11121777] [PMID] []
14. Gharibzahedi SMT. and Jafari SM. The importance of minerals in human nutrition: Bioavailability, food fortification, processing effects and nanoencapsulation. Trends Food Sci Technol, 2017; 62: 119-32. [DOI:10.1016/j.tifs.2017.02.017]
15. Iñiguez-Moreno M., González-González RB., Flores-Contreras EA., Araújo RG., Chen WN. and Alfaro-Ponce M. Nano and technological frontiers as a sustainable platform for postharvest preservation of berry fruits. Foods, 2023; 12(17): 3159. [DOI:10.3390/foods12173159] [PMID] []
16. Kralik G., Kralik Z., Grčević M. and Hanžek D. Quality of chicken meat. Animal Husbandry and Nutrition. 2018; 63. [DOI:10.5772/intechopen.72865]
17. Miahi M., Ghorbanpour M. and Kavousifard R. Evaluating the contamination of broiler chickens at Ahvaz slaughterhouses to Salmonella, the 14th Veterinary Conferrence, Iran, 2005; PP: 142.
18. Tarté R., Sebranek JG., Miller DK., Yoder LE., Lonergan SM. and Acevedo NC. Processing Characteristics and Rheological Properties of Mechanically Separated Chicken and Chicken Breast Meat. Meat Muscle Biol, 2018; 2(2): 59. [DOI:10.22175/rmc2018.051]
19. Niazi Shahraki S., Rokni N., Razvilor V., Bahonar A. and Akhondzadeh Basti A. Qualitative and quantitative assessment of killed chicken infection in industrial slaughterhouses of Tehran to Salmonella. J Vet Res, 2007; 6, 385-389.
20. Peng Z., Wang X., Huang J. and Li B. Pathogenic Escherichia coli. Molecular Medical Microbiology: Elsevier, 2024; PP: 1065-96. [DOI:10.1016/B978-0-12-818619-0.00069-1] [PMID] []
21. Querido MM., Aguiar L., Neves P., Pereira CC. and Teixeira JP. Self-disinfecting surfaces and infection control. Colloids Surf B Biointerfaces, 2019; 178: 8-21. [DOI:10.1016/j.colsurfb.2019.02.009] [PMID] []
22. Sarowska J., Futoma-Koloch B., Jama-Kmiecik A., Frej-Madrzak M., Ksiazczyk M. and Bugla-Ploskonska G. Virulence factors, prevalence and potential transmission of extraintestinal
23. pathogenic Escherichia coli isolated from different sources: recent reports. Gut Pathog, 2019; 11: 1-16. [DOI:10.1186/s13099-019-0290-0] [PMID] []
24. Shan LC., Regan Á., Monahan FJ., Li C., Lalor F. and Murrin C. Consumer preferences towards healthier reformulation of a range of processed meat products: A qualitative exploratory study. Br Food J, 2017; 119(9): 2013-26. [DOI:10.1108/BFJ-11-2016-0557]
25. Silva IF., de Rezende-Lago NCM., de Marchi PGF., Messias CT. and Silva LA. Microbiological Quality of Food. Seven Editora, 2023: 1501-18. [DOI:10.56238/colleinternhealthscienv1-120]
26. Tariq S., Samad A., Hamza M., Ahmer A., Muazzam A. and Ahmad S. Salmonella in poultry; an overview. IJMSAT, 2022; 1(1): 80-4. [DOI:10.47709/ijmdsa.v1i1.1706]
27. Vollmers J., Wiegand S., Lenk F. and Kaster A-K. How clear is our current view on microbial dark matter?(Re-) assessing public MAG & SAG datasets with MDMcleaner. Nucleic Acids Res, 2022; 50(13): e76-e. [DOI:10.1093/nar/gkac294] [PMID] []
28. Werthmann J., Jansen A. and Roefs A. Make up your mind about food: A healthy mindset attenuates attention for high-calorie food in restrained eaters. Appetite, 2016; 105:53. [DOI:10.1016/j.appet.2016.05.005] [PMID]
29. Wijesinghe U., Welikala U. and Thiripuranathar G. Mechanism of silver nanoparticle-based postharvest technologies. In Postharvest Nanotechnology for Fresh Horticultural Produce, 1th ed., CRC Press, 2023; PP: 116-141. [DOI:10.1201/9781003142287-6]
30. Yilma Z. Microbial Properties of Ethiopian Marketed Milk and Milk Products and Associated Critical Points of Contamination: An Epidemiological Perspective, Epidemiology Insights, Dr. Maria De Lourdes Ribeiro De Souza Da Cunha (Ed.), InTech, 2012; 20: 297. [DOI:10.5772/31595] []
31. Zhang S., Abbas M., Rehman MU., Huang Y., Zhou R. and Gong. Dissemination of antibiotic resistance genes (ARGs) via integrons in Escherichia coli: a risk to human health. Environ Pollut, 2020; 266: 115260. [DOI:10.1016/j.envpol.2020.115260] [PMID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.